enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
10:04 Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor
09:30 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
19:24 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Baklavanın Orijinali Bal Şerbetinden Yapılanıdır

Baklavanın Orijinali Bal Şerbetinden Yapılanıdır
03.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Türk Kültürü’nün vazgeçilmez lezzeti baklavanın şerbetinde çok eski yıllardan beri bal kullanıldığını belirten Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, “Toz şeker olarak bildiğimiz endüstriyel şekerin ülkemizdeki ilk üretimi 1926 yılıdır.

Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, (UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘na yaptığı açıklamada, bayramların ve özel günlerin vazgeçilmez lezzeti baklavanın şerbetinde çok eski yıllardan beri bal kullanıldığını belirtti.

Bal Gurmesi Aksoy, “Toz şeker olarak bildiğimiz endüstriyel şekerin ülkemizdeki ilk üretimi 1926 yılıdır. Fakat baklava ve diğer şerbetli tatlılar yüzyıllardır kültürümüzün bir parçası. Geçmiş yıllarda saray mutfağının da vazgeçilmez lezzeti olan gerçek baklavanın şerbetinde katkısız ham bal kullanılmıştır. Baklavayı daha doğal ve lezzetli yapmak isteyenler şerbet hazırlarken toz şeker değil bal kullanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Bayramların ve özel günlerin vazgeçilmez bir parçası olan baklavanın giderek daha fazla katkı maddesi ile yapıldığını belirten Ahmet Bağran Aksoy, konuyla ilgili çok değerli bilgiler paylaştı.

Saray Mutfağı’nda önemli bir yeri olan baklavanın şerbetinde geçmiş yıllarda katkısız ham bal kullanıldığını ifade eden Aksoy, günümüzde endüstriyel şeker ile yapılan şerbetlerin baklavanın kalitesini düşürdüğüne dikkat çekti.

Baklavanın geçmişi hakkında önemli bilgiler paylaşan Aksoy; “Toz şeker olarak bildiğimiz endüstriyel şeker, ülkemizde ilk kez 1926 yılında üretilmiştir. Fakat baklava ve diğer hamur tatlıları yüzyıllardır kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır. Bayramlarda, düğünlerde ve önemli günlerde misafirlerimize ikram ettiğimiz bu özel tatlı, mutfağımızın en özel ürünlerinden bir tanesi olarak dünyada kabul görmüştür. Fakat o yıllarda saray mutfağının da vazgeçilmezi olan gerçek baklavanın şerbetinde bugünkü gibi toz şeker kullanılmamıştır. Gerçek baklavanın şerbetinde katkısız ve doğal ham bal kullanılarak eşsiz bir lezzet yakalanmıştır. Geçmiş yılların lezzetini yakalamak ve bu eşsiz kültürü devam ettirmek isteyenler mutlaka baklava yaparken bal şerbetini denemelidir. Çünkü baklavanın orijinali bal şerbetinden yapılır.” ifadelerini kullandı.

“BAYRAMLARDA VE ÖZEL GÜNLERDE BÜYÜKLERİMİZE BAL GÖNDERELİM”

Bayram ziyaretlerinde ve özel günlerde aile büyüklerine birçok katkı maddesini içinde barındıran şekerlemelerin götürülmemesi gerektiğinin altını çizen Ahmet Bağran Aksoy, rafine şeker ürünlerin kronik rahatsızlıkları olanlar için tehlikeli olduğunu belirtti. “Büyüklerimize ve sevdiklerimize bu bayramda çikolata ve şekerleme yerine katkısız ham bal gönderebiliriz. Böylece geleneklerimizi sürdürürken sevdiklerimizin sağlığını da koruyabiliriz.” şeklinde konuştu.

HABER : Veysel KAVRAYAN 

[TÜHA Haber Ajansı, 3 Eylül 2020 ]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.