enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”

Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
01.01.2026
A+
A-

* Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kahramanmaraş’ta depremlerin ardından sanayinin hızla yeniden yükselmesi için KOBİ’lerin acil ihtiyaçlarına yönelik KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi imkanı sağladıklarını ifade etti.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Kahramanmaraş'a bugün yeni projeler  kazandırmanın mutluluğu içindeyiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır

KAHRAMANMARAŞ, 01 ŞUBAT 2026 – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada Türk’ün, Arap’ın ve Kürt’ün barış, huzur ve selamet içinde yaşamasının en büyük teminatı olduğunu belirterek, “İşte Türk milleti, şimdi bu inançla hedefe kilitlenmiştir. Hedef ‘Türkiye Yüzyılı‘dır. Hedef ‘Kızılelma‘dır. Tabii muasır medeniyetler seviyesinin de üzerinde bir Türkiye yolculuğunu tüm şehirlerimiz ile birlikte yürümek olmazsa olmazımızdır. Bu doğrultuda yatırımın, istihdamın, üretimin rotasını, adil ve kapsayıcı bir anlayışla 81 ilimizin tamamını ihya edecek şekilde belirledik.” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ın gönüllerinde ayrı bir yeri olduğunu aktaran Kacır, 3 yıl önce yaşanılan deprem felaketinin sızısını ilk günkü gibi hissettiklerini söyledi.

“Depremden etkilenen sanayi işletmeleri için finansman desteği sağladık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, depremin ilk anından itibaren yaraları hızlıca sarmak amacıyla tüm imkanları seferber ettiklerini aktaran Kacır, “Başlattığımız yeniden ihya ve inşa seferberliğinin sonuçlarının en somut biçimde görüldüğü şehirlerimiz arasına dahil ettik. Sanayicilerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda depremden sonra 2 bin 84 hektar büyüklüğünde 11 yeni sanayi alanı ilan ettik. Depremden etkilenen sanayi işletmelerinin hasarlarının giderilmesi ve sanayi altyapısının güçlendirilmesi amacıyla 6,1 milyar lira finansman desteği sağladık.” ifadelerini kullandı.

Kacır, yeniden ihya ve inşa sürecinde KOBİ’lere öncelik verdiklerini belirterek, depremde iş yerleri hasar gören ve zor şartlara rağmen faaliyetlerini sürdüren KOBİ’lerin acil ihtiyaçlarına yönelik KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi imkanı sağladıklarını ifade etti.

KOSGEB Afet Dönemi İşletme Desteği kapsamında Kahramanmaraş’ta 873 işletmeye 166 milyon lira destek sağlandığını kaydeden Kacır, deprem sonrası yatırımların kesintisiz sürmesi için kentin Cazibe Merkezleri Programı’na dahil edildiğini, program kapsamında 643 yatırıma teşvik belgesi verildiğini ve bu yatırımlarla 135 milyar liralık yatırım ile 26 bin 600 kişilik istihdamın önünün açıldığını ifade etti.

Bakan Kacır, Kahramanmaraş’ı daha fazla yatırım, istihdam ve üretimle buluşturacak adımları kararlılıkla atmayı sürdüreceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bu anlayışla Kahramanmaraş’ta kurduğumuz iki deneme teknoloji atölyesinde ortaokul ve lise öğrencilerimiz Geleceğin Teknoloji Yıldızları programında Türkiye Yüzyılı’na hazırlanıyor. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Milli Teknoloji Atölyesi’yle de gençlerimizin hayallerini gerçeğe, fikirlerini projeye dönüştüreceği bir merkezi üniversitemize kazandırmış olacağız. Bunlar bizim için çok kıymetli. Çünkü az önce kıymetli bakanımız da ifade ettiler. Önümüzdeki günlerde çok önemli bir temel atma töreni gerçekleşecek. ANKA’nın, Aksungur’un, Hürkuş’un, Hürjet’in, Atak’ın, Gökbey’in, KAAN’ın yapım sürecini gerçekleştiren iftihar kaynağımız, milli gururumuz Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Kahramanmaraş’taki tesislerinin temellerini atacaktır. Kahramanmaraş’ın yiğit evlatları inşallah milli teknoloji hamlesinin de öncüleri olacak. Kahramanmaraş’ı daha fazla yatırımla, istihdamla, üretimle buluşturacak adımları atmayı sürdüreceğiz. Bakınız sadece bugün ilimizde açılışını gerçekleştireceğimiz 18 projenin toplam büyüklüğü 6,4 milyar lira.”

Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde hep birlikte seferber olduklarını ve dünyada eşi benzeri olmayan bir seferberlikle 3 yıl dolmadan 455 bin deprem konutunu hak sahiplerine teslim ettiklerini dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.