enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:59 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
07:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:59 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:52 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:48 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:43 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:35 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:11 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
05:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
00:59 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:55 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:39 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:38 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:12 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakanı Alparslan Bayraktar: “Somali’nin derin denizlerinde petrol arıyoruz”

Bakanı Alparslan Bayraktar: “Somali’nin derin denizlerinde petrol arıyoruz”
12.01.2025
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerjide dışa bağımlılığı bitirmek için yaptıkları çalışmaların meyvelerini verdiğini belirterek, Türkiye olarak Somali’nin derin denizlerinde petrol aradıklarını söyledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin Mavi Vatan’ın ötesine geçtiğini, Somali’nin açık denizlerinde petrol ve doğal gaz arayan bir ülke haline geldiğini vurguladı.

Bayraktar, şöyle konuştu:

“Bundan çok kısa bir süre önce ekim ayında Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimizi Cumhurbaşkanı’mızla Somali’ye yolcu ettik. 20 gün içerisinde gemi Somali’ye ulaştı, çok büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılandı. Dünya sırtını Somali’ye döndü, Somali’nin o mazlum, ezilmiş, zor durumdaki halkına bir kişi, bir ülke sahip çıktı. O lider Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’dı, o ülke de Türkiye’ydi. Somali insanı 2011’i unutmadı ve biz oraya 13 yıl sonra inşallah Somali’nin adeta kaderini değiştirme potansiyeli olan petrol araması için Oruç Reis gemimizi gönderdik. Allah’a hamd ediyorum bu faaliyetleri yapabilecek bir Türkiye haline geldiğimiz için. Birilerinin hayallerinin bile yetişmediği bir süreçten bahsediyoruz. Oruç Reis gemimiz, tasarımından yapımına kadar Türk tersanelerinde yapılmış, 2012 yılında karar alınmış, 2017’de bitirilmiş her şeyiyle bize ait bir gemi. O gemide bizim çocuklarımız, Sivas’ın çocukları çalışıyor ve inşallah Somali’nin derin denizlerinde petrol arıyoruz.”

Bayraktar, 2025 yılının müjdeler yılı olmasını temenni ederek, “İnşallah Somali’de, Gabar’da yurdumuzun diğer yerlerinde, Karadeniz’de bu aramalarımızdan yeni müjdeler yılı olur. Biz bu hayaller peşinde koşarken, hayalleri gerçeğe dönüştürürken biliyorsunuz birileri Mavi Vatan’a, ‘Mavi Vatan masalı’ diyor. Duydunuz mu bunu? Mavi Vatan onlara göre masal, bize göre Türk denizciliğinin destanı diyoruz. Mavi Vatan’da biz Allah’ın izniyle destan yazmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.