enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:10 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:46 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
00:43 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu Topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:40 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:03 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:02 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:59 Erdoğan: “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:45 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:39 Aralık ayında hava nasıl olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Yaşar Güler, “NATO üyeliği, ŞİÖ ile ilişki geliştirmeye engel değil”

Bakan Yaşar Güler, “NATO üyeliği, ŞİÖ ile ilişki geliştirmeye engel değil”
14.08.2024
A+
A-

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye’nin NATO üyeliğinin, Şanghay İşbirliği Örgütü’ne (ŞİÖ) tam üyeliğe engel oluşturup oluşturmayacağı sorusuna, “Sürekli değişen güvenlik ortamında, dünyanın en önemli savunma örgütünün kararlı ve taahhütlerine bağlı bir üyesi olarak hem bölgemizdeki hem de küresel çaptaki güvenlik sınamalarını yakından takip etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Kaldı ki ülkemiz konumu itibarıyla hem doğu hem de batıda yer almaktadır. Bu da ülkemizi çok çeşitli güvenlik sınamalarıyla karşı karşıya bırakmaktadır.” diyerek yanıt verdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Bakan Güler: Türkiye ve Suriye bakanlar düzeyinde bir araya gelebilir

[Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler]

Türkiye’nin 2012’den bu yana ŞİÖ diyalog ortağı olduğunu kaydeden Bakan Yaşar Güler, ŞİÖ ile bölgesel güvenlik, terörle mücadele, uyuşturucu kaçakçılığı ve organize suçların önlenmesi alanlarında iş birliğinin geliştirilmesinin öngörüldüğünü vurgulayarak, `NATO üyeliğimiz, bu denli ilişkiler geliştirmemize engel değildir. Bu anlayış temelinde, ülkemiz ŞİÖ faaliyetlerini de takip etmektedir. Önceliğimiz, önemli bir NATO müttefiki olarak, ittifaka karşı olan sorumluluklarımızın yerine getirilmesi ve müttefiklerimizle olan dayanışmanın güçlendirilmesidir. Odaklanmamız gereken NATO’nun hazırlıklı, kararlı ve güçlü olmasıdır` dedi.

Yeni NATO Genel Sekreteri Mark Rutte’den Türkiye’nin beklentilerinin ne olduğu sorusuna ise Güler, görev süresi boyunca Rutte’nin müttefikler arası dengeli ve uyumlu bir yaklaşım sergileyeceğine inandığını kaydetti.

Güler, özellikle müttefikler arasındaki her türlü yaptırımların, kısıtlamaların ve engellemelerin kaldırılması gerektiği ve ittifak içinde AB üyesi olmayan müttefiklere ayrımcılık uygulanmaması gerektiğinin Rutte’ye iletildiğini ve buna olumlu bir yaklaşım sergilendiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.