enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Yanık: Milletimizin yarasını sarmak, moralini düzeltmek için sahadayız

Bakan Yanık: Milletimizin yarasını sarmak, moralini düzeltmek için sahadayız
02.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, orman yangınlarının bütün sonuçlarının ortadan kaldırılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Süreci takip ediyoruz, inşallah yaraları hızla saracağız” dedi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı haberine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Osmaniye’de Yangın Yönetim Merkezi’ni ziyaret etti.

Osmaniye Kadirli Tülüce Mahallesi Yangın Koordinasyon Merkezi’nde yetkililerden bilgi alan Yanık, yangında son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şu anda 5 ayrı ilde yangınların devam ettiğini hatırlatan Yanık, “Sabotaj olup olmadığını ayrıca güvenlik güçlerimiz çalışıyor ama biz öncelikle yangını durdurmak, can ve mal emniyetini sağlamakla yükümlüyüz” diye konuştu.

Bakan Yanık: Milletimizin yarasını sarmak, moralini düzeltmek için sahadayız

Bakan Yanık, bölgede can kaybı olmamasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Karadeniz’de sel ve heyelan oldu. Üst üste gelen coğrafyaların kendi özelliklerinden kaynaklı afetler yaşadık. Bizim bölgemizin sıcak olmasından kaynaklı yazın maalesef orman yangınları tehdidi her zaman var. Bu tür konularda öncelikli olarak vatandaşımızın güvenliği, vatandaşımızın emniyeti ve huzuru için her türlü tedbir en başından beri alınıyor.

Bakanlarımız bölgede takipte, durum tespitleri yapılıyor. Sosyal yardımlar ve AKUT, ihtiyaçları karşılama noktasında ilk dakikadan itibaren Bakanlık olarak buradayız ve ben de süreci anbean takip ediyorum.

Bu afetin bütün sonuçlarının ortadan kaldırılması için elimizden geleni yapacağız, süreci takip ediyoruz, bundan sonra da takip edeceğiz ve inşallah yaraları hızla ortadan kaldıracağız.”

Bakan Yanık: Milletimizin yarasını sarmak, moralini düzeltmek için sahadayız

“Yaralarımızı el birliğiyle saracağız”

Türkiye’nin afetlerde çok hızlı hareket ettiğinin altını çizen Yanık, “Elimizden geleni son derece hızlı bir şekilde yerine getirdik, getiriyoruz. Herkese ayrı ayrı çok geçmiş olsun diyorum. Bundan sonraki süreçte de yaralarımızı el birliğiyle saracağız” dedi.

“Milletimizin yarasını sarmak, moralini düzeltmek için sahadayız”

Türkiye’nin ağaç ve orman varlığını artıran bir hükümetin üyeleri olduklarını ifade eden Yanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birtakım provokasyonlar oluyor. Bunların hepsi lafügüzaf. Bunların hepsinin, hiçbir karşılığının olmadığını bizim geçmişte yaptığımız çalışmalar ortaya koyuyor zaten. Dolayısıyla böyle bir zamanda milletin moralini bozmak için sahaya çıkanlara da özellikle dikkat etmenizi çok rica ediyorum. Biz, böyle zamanlarda milletimizin yarasını sarmak, moralini düzeltmek, moralini yükseltmek için sahadayız.”

Bakan Yanık: Milletimizin yarasını sarmak, moralini düzeltmek için sahadayız

Bakan Yanık, daha sonra yangından zarar gören Osmaniye Kadirli Karatepe, Kızyusuflu ve Osmaniye Merkeze bağlı Kazmacılı köylerinde incelemelerde bulundu. Yangından zarar gören aileleri ziyaret etti, hasar gören ev, ahır, tarlaları yerinde inceledi ve vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Osmaniye’de 28 Temmuz’da Kazmaca köyü Tülüce mevkisinde ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyümüş, Kadirli ilçesi Karatepe köyüne kadar yayılmıştı. Yangın nedeniyle bölgedeki bazı evler tedbiren boşaltılmıştı.

Havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınan ormanlık bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

EK Kaynaklar : AA

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.