enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:30 ABD Başkanı Trump ile Rus lider Putin’in Alaska Zirvesi
07:29 Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İsrail’in Gazze’de Filistinlileri kasıtlı olarak aç bırakmaya yönelik sistematik politika yürüttüğünü ortaya koydu…
07:25 (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), 2024 yılında 383 insani yardım çalışanı hayatını kaybetti
07:08 ABD’den Ukrayna’nın Kırım’ı Rusya’ya ait olarak tanıması şartı…
07:07 Aon’un “Küresel Ücret Şeffaflığı” raporu yayımlandı Şirketler ücret şeffaflığına hazır değil
07:04 Türkiye İsrail’i vurur mu? İbrahim Karagül yazdı: Alaska Zirvesi’ni arkasındaki akıl; Barış’tan başka şeyler de planlıyor..”
07:04 Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’dan Hamas’a: Yaptığınız eylemle Filistin’e ne kazandırmış oldunuz
07:03 ABD Başkanı Trump: Almanya, Britanya ve Fransa, Ukrayna’da asker bulundurmak istiyor
07:00 AB’nin varoluş sancısı: Kış uykusundan uyanabilecekler mi?
07:56 Ahıska Türkleri!
07:52 Ermenistan-ABD-Azerbaycan Arasında İmzalanan Zengezur Koridoru Anlaşması, Türkiye, Türkistan Coğrafyası, İran, Rusya ve Çin Aleyhine Sonuçlanabilecek Birçok Husus İçermektedir.
07:47 Belçika’da ilkokul ve ortaokullarda cep telefonu ile diğer elektronik cihazların kullanımı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılından itibaren ülke genelinde yasaklanacak.
07:25 Eurovision Şarkı Yarışması 70. yılını kutlamak için yepyeni bir görünüme kavuşuyor
02:17 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine yönelik saldırılarını “gösterişli” ve “alaycı” olarak nitelendirdi…
22:57 İsrail’in abluka ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde gönüllü görev yapan Filistin asıllı Amerikalı hemşire Amanda Nasır, İsrail soykırımı Gazze’yi yok etti
22:46 Gazze “açlıktan” ölüyor!
22:07 Hamas, Gazze’de ateşkes teklifini kabul etti
21:41 ABD Başkanı Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.
18:19 Dünyanın lanetlediği katil soykırımcı İsrail, Gazze’de operasyonları genişletiyor: Siviller için güneye geçiş hazırlığı
17:57 Trump-Zelenskiy görüşmesinden hemen önce düzenlenen Rus saldırılarında en az 7 kişi öldü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Yanık: Milletimizin yarasını sarmak, moralini düzeltmek için sahadayız

Bakan Yanık: Milletimizin yarasını sarmak, moralini düzeltmek için sahadayız
02.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, orman yangınlarının bütün sonuçlarının ortadan kaldırılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Süreci takip ediyoruz, inşallah yaraları hızla saracağız” dedi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı haberine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Osmaniye’de Yangın Yönetim Merkezi’ni ziyaret etti.

Osmaniye Kadirli Tülüce Mahallesi Yangın Koordinasyon Merkezi’nde yetkililerden bilgi alan Yanık, yangında son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şu anda 5 ayrı ilde yangınların devam ettiğini hatırlatan Yanık, “Sabotaj olup olmadığını ayrıca güvenlik güçlerimiz çalışıyor ama biz öncelikle yangını durdurmak, can ve mal emniyetini sağlamakla yükümlüyüz” diye konuştu.

Bakan Yanık: Milletimizin yarasını sarmak, moralini düzeltmek için sahadayız

Bakan Yanık, bölgede can kaybı olmamasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Karadeniz’de sel ve heyelan oldu. Üst üste gelen coğrafyaların kendi özelliklerinden kaynaklı afetler yaşadık. Bizim bölgemizin sıcak olmasından kaynaklı yazın maalesef orman yangınları tehdidi her zaman var. Bu tür konularda öncelikli olarak vatandaşımızın güvenliği, vatandaşımızın emniyeti ve huzuru için her türlü tedbir en başından beri alınıyor.

Bakanlarımız bölgede takipte, durum tespitleri yapılıyor. Sosyal yardımlar ve AKUT, ihtiyaçları karşılama noktasında ilk dakikadan itibaren Bakanlık olarak buradayız ve ben de süreci anbean takip ediyorum.

Bu afetin bütün sonuçlarının ortadan kaldırılması için elimizden geleni yapacağız, süreci takip ediyoruz, bundan sonra da takip edeceğiz ve inşallah yaraları hızla ortadan kaldıracağız.”

Bakan Yanık: Milletimizin yarasını sarmak, moralini düzeltmek için sahadayız

“Yaralarımızı el birliğiyle saracağız”

Türkiye’nin afetlerde çok hızlı hareket ettiğinin altını çizen Yanık, “Elimizden geleni son derece hızlı bir şekilde yerine getirdik, getiriyoruz. Herkese ayrı ayrı çok geçmiş olsun diyorum. Bundan sonraki süreçte de yaralarımızı el birliğiyle saracağız” dedi.

“Milletimizin yarasını sarmak, moralini düzeltmek için sahadayız”

Türkiye’nin ağaç ve orman varlığını artıran bir hükümetin üyeleri olduklarını ifade eden Yanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birtakım provokasyonlar oluyor. Bunların hepsi lafügüzaf. Bunların hepsinin, hiçbir karşılığının olmadığını bizim geçmişte yaptığımız çalışmalar ortaya koyuyor zaten. Dolayısıyla böyle bir zamanda milletin moralini bozmak için sahaya çıkanlara da özellikle dikkat etmenizi çok rica ediyorum. Biz, böyle zamanlarda milletimizin yarasını sarmak, moralini düzeltmek, moralini yükseltmek için sahadayız.”

Bakan Yanık: Milletimizin yarasını sarmak, moralini düzeltmek için sahadayız

Bakan Yanık, daha sonra yangından zarar gören Osmaniye Kadirli Karatepe, Kızyusuflu ve Osmaniye Merkeze bağlı Kazmacılı köylerinde incelemelerde bulundu. Yangından zarar gören aileleri ziyaret etti, hasar gören ev, ahır, tarlaları yerinde inceledi ve vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Osmaniye’de 28 Temmuz’da Kazmaca köyü Tülüce mevkisinde ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyümüş, Kadirli ilçesi Karatepe köyüne kadar yayılmıştı. Yangın nedeniyle bölgedeki bazı evler tedbiren boşaltılmıştı.

Havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınan ormanlık bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

EK Kaynaklar : AA

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.