enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:46 Türk Devletleri Teşkilatı yeni üye devletleri kabul edecek mi?
07:11 Türkçülük fikrinin mimarı: Ziya Gökalp
07:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturuyoruz”
07:04 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) : Tele1 emekçilerinin yanındayız
07:03 Türkiye ve Orta Doğu’da Su Güvenliği: Fırat-Dicle’den Nil Havzası’na Uzanan Rekabetin Akdeniz Politikalarına Etkisi
00:58 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor sahasında karşılaştığı Eyüpspor’u 2-0 mağlup eden karşılaşmayı spor yazarları kaleme aldı…
00:44 BakanTunç, “Çocukların korunması, çocuk istismarının önlenmesi, insan ve uyuşturucu ticareti gibi suçlarda iki ülke arasında işbirliği yapılmalı”
00:01 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor, Teknik Direktörü Fatih Tekke 90 dakikayı değerlendirdi…
00:00 Mathieu Flamini, Arsenal ve AC Milan’da oynayarak, onlarca milyar avro değerinde bir şirketin sahibi…
10:54 Spor basınının tanınmış isimlerinden gazeteci yazar Faik Çetiner, yaşamını yitirdi.
07:59 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
07:06 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, küresel bir güce dönüşüyor. Bugün barış, huzur, istikrar denince akla ilk Türkiye geliyor. Şefkat ve merhamet, adalet denince zihinlerde ilk bu aziz millet canlanıyor.” dedi.
06:43 Türk soylu topluluklar ‘yabancı’ sayılmayacak
00:58 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
00:45 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Muğa’nın Yatağan Girme Barajı’nda su tutulmaya başlandı
00:43 İnsani yardımın islam dünyasında ihtiyaç duyulmasının arka planı
00:33 Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Avrupa Birliği bugün en stratejik ortak olarak TDT ve Orta Asya’yı almalı”.
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet için yaptıkları çalışmaları ve ortak gelecek vizyonunu “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları”nda çok net şekilde ortaya koyduk”
22:24 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
21:16 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Varank: 30 milyar dolara yakın otomotiv ihracatı yapıyoruz

Bakan Varank: 30 milyar dolara yakın otomotiv ihracatı yapıyoruz
01.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Otomotiv endüstrisinde dönüşüm rüzgarları esiyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin Otomobili projesinin sektörde işaret fişeği olduğunu belirterek, “30 milyar dolara yakın otomotiv ihracatı yapıyoruz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli Otomobil Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne gitti, dövme çelik firmasını ziyaret etti.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

“Dünyadaki en önemli üreticilerden bir tanesiyiz”

Bakan Varank, otomotiv endüstrisindeki dönüşüme dikkat çekti.

“Otomotiv endüstrisi Türkiye’nin göz bebeği endüstrilerinden. 30 milyar dolara yakın hem otomotiv hem de otomotiv ihracatı parçası yapabilen bir ülke konumundayız, dünyadaki en önemli üreticilerden bir tanesiyiz. Türkiye’nin 30 milyar dolarlık ihracatını koruyabilmesi için otomotiv endüstrisine kendini uyarlamalı.”

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

“Türkiye’nin Otomobili bu dönüşümde işaret fişeği oldu”

Varank konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz Türkiye’nin Otomobili projesiyle aslında bu değişen endüstride adeta işaret fişeği olacak bir projeyi başlatmış olduk. Firmalarımız yeni dönemin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde üretimlerini dönüştürüyorlar.”

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Bakan Varank, sektörde cari açık verilen ürünlerin yerli ve milli olarak üretilmesinin desteklendiğini belirtti.

Türkiye’nin otomotiv endüstrisindeki ihtiyaçlarına yönelik projelerin üretileceği mobilite çağrısına çıkıldığına dikkat çekti.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.