enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Soylu’nun danışmanı Ali Faik Hacıoğlu’dan Peker’e yanıt: Aracımı 877 bin TL’ye aldım

Bakan Soylu’nun danışmanı Ali Faik Hacıoğlu’dan Peker’e yanıt: Aracımı 877 bin TL’ye aldım
19.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Sedat Peker’in kendisi hakkında, “1 milyon 600 bin liralık arabaya biniyor. Trabzon’a 5 milyon liraya ev yaptırıyor. Danışman maaşı 10 bini bulmaz.” yönündeki iddiasına yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Ali Faik Hacıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Resmi kayıtlarda organize suç örgütü lideri diye geçen bir şahsın hezeyan ve iftiralarına cevap verme gereği duydum.” yanıtını verdi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘den aktardığı haberine göre, Hacıoğlu, “Hayatımda eroin, kokain satmadım, kimseyi öldürmedim, kimsenin malına çökmedim. Devletime, milletime ihanet etmedim. Devletimi yabancı servislere satmadım.” notuyla paylaştığı açıklamasında, söz konusu arabayı geçen yıl yarısını borçlanarak 877 bin liraya aldığını ve 10 gün önce de borçlarını ödemek için satışa koyduğunu yazdı.

Açıklamasında babasının 37 yıllık devlet memuru olduğunu, kendisinin ömrünü ülke ve millet hizmetinde geçirdiğini, AK Parti’de 2002’de siyasete başladığını ve 2016’da da Bakan Soylu tarafından danışmanlık görevine getirildiğini anlatan Hacıoğlu, “5 milyonluk ev” iddiasına da şu şekilde yanıt verdi:

“Yaşadığımız Yanyamaç köyünde 2011 yılında kendi arazimiz üzerinde alt katında babamın, dubleksinde de kendimin oturduğu evin yapımına başladık. 2016 yılında evimizi tamamladık. Sonraki dönemlerde de kalan eksikleri yıllar içerisinde bitirdik. Bahse konu ev, müptezelin ifade ettiği rakamların 6’da birine mal ettiğimiz, ailem ile birlikte yaptığımız evdir. 2016 yılının eylül ayında il başkan yardımcılığı görevindeyken Sayın Bakanımızın tensipleriyle İçişleri Bakan Danışmanlığı görevine getirildim. Bakan Danışmanı olduğum zaman ev bitmişti.”

“Danışman maaşıyla ev yaptırıyor”

Son dönemde yayınladığı videolarla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alan ve kırmızı bültenle aranan alan Sedat Peker, 5’inci videosunda, “Süleyman Soylu’nun Ali Faik Hacıoğlu diye danışmanı var. Bu kişi 1 milyon 6 yüz bin liralık arabaya biniyor. Danışman maaşları kaç para? Benim bildiğim 10 bin lira bile yok. Trabzon’da 5 milyon liraya ev yaptırıyor. Danışmanı böyle zengin.” ifadelerini kullanmıştı.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.