enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:39 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:37 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:33 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:30 Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:10 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
00:04 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Soylu: Denetimler 18 Temmuz’a kadar kesintisiz devam edecek

Bakan Soylu: Denetimler 18 Temmuz’a kadar kesintisiz devam edecek
09.07.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Son 10 yıldaki tüm bayramlarda trafik kazalarında günlük olay yeri can kaybı 15 olarak hesaplanırken, geçen yıl Kurban Bayramı’nda bu ortalama 10 olarak gerçekleşti.” dedi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı  haberine göre, Bakan Soylu, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) Kurban Bayramı’nda alınan trafik tedbirleriyle ilgili bilgilendirme toplantısına katıldı.

Farklı il ve bölgelerdeki kontrol noktalarına video konferans ile bağlanan Soylu, alınan tedbirler ve güncel duruma ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Soylu, 15 Temmuz sonrası birçok alanda olduğu gibi trafik güvenliğiyle ilgili de yeni bir stratejik dönemin başladığını anlattı. Genel olarak Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarında yaşanan can kayıplarında nüfus ve araç artışına rağmen, çok ciddi düşüş olduğunu kaydeden Soylu, milyon nüfus başına trafik kazalarındaki can kaybını 9,6’dan 5,8 seviyelerine çekmeyi başardıklarını vurguladı.

Her bayram tatilinin farklı uzunluklarda ve günlerde olduğunu anımsatan Soylu, “Son 10 yıldaki tüm bayramlarda trafik kazalarında günlük olay yeri can kaybı 15 olarak hesaplanırken, geçen yıl Kurban Bayramı’nda bu ortalama 10 olarak gerçekleşti.” bilgisini verdi.

Denetimler 18 Temmuz’a kadar devam edecek

Sıfır can kaybıyla bayramı tamamlamanın gayreti içerisinde olduklarına işaret eden Bakan Soylu, bu kapsamda, 81 il valiliğine trafik tedbirlerine ilişkin genelge gönderildiğini, dün başlayan denetimlerin 18 Temmuz’a kadar kesintisiz devam edeceğini bildirdi.

Farklı bölgelerde, 30 polis başmüfettişi ve 22 jandarma inceleme ekibinin de sahada görev alan personelin çalışmalarını denetleyeceği bilgisini paylaşan Soylu, valiliklere gönderilen trafik genelgesinde yer alan hususlara ilişkin hatırlatmalarda bulundu.

Soylu, “sol şerit” konusuna dikkati çekerek, otobüs, kamyon ve tırların bu şeridi “sollama yapma” dışında kullanmaması gerektiğine işaret etti.

Bakan Soylu, konuşmasının sonunda, vatandaşların ve sahada görev yapan personelin bayramını tebrik etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.