enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:26 Juventus – Udinese maçı TRT SPOR’da
11:09 Jeremie Boga ve Terem Moffi’ye şok saldırı
10:41 2 Aralık Salı sabahından herkese günaydın.
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:54 12 Dev Adam Dünya Kupası Elemeleri’nde İsviçre’yi 85-60 yendi
00:50 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
00:48 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu ülkenin ayaklarında büyük pranga gibi bağlanan terörü bir kenara koyacağız”
00:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
00:35 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.
00:32 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:24 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
00:23 CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
00:09 Eski AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk için Mecliste cenaze töreni düzenlendi..
00:03 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın ‘Kuşbakışı’ndan Dünyadaki Durum!…
14:10 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Soylu: Denetimler 18 Temmuz’a kadar kesintisiz devam edecek

Bakan Soylu: Denetimler 18 Temmuz’a kadar kesintisiz devam edecek
09.07.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Son 10 yıldaki tüm bayramlarda trafik kazalarında günlük olay yeri can kaybı 15 olarak hesaplanırken, geçen yıl Kurban Bayramı’nda bu ortalama 10 olarak gerçekleşti.” dedi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı  haberine göre, Bakan Soylu, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) Kurban Bayramı’nda alınan trafik tedbirleriyle ilgili bilgilendirme toplantısına katıldı.

Farklı il ve bölgelerdeki kontrol noktalarına video konferans ile bağlanan Soylu, alınan tedbirler ve güncel duruma ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Soylu, 15 Temmuz sonrası birçok alanda olduğu gibi trafik güvenliğiyle ilgili de yeni bir stratejik dönemin başladığını anlattı. Genel olarak Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarında yaşanan can kayıplarında nüfus ve araç artışına rağmen, çok ciddi düşüş olduğunu kaydeden Soylu, milyon nüfus başına trafik kazalarındaki can kaybını 9,6’dan 5,8 seviyelerine çekmeyi başardıklarını vurguladı.

Her bayram tatilinin farklı uzunluklarda ve günlerde olduğunu anımsatan Soylu, “Son 10 yıldaki tüm bayramlarda trafik kazalarında günlük olay yeri can kaybı 15 olarak hesaplanırken, geçen yıl Kurban Bayramı’nda bu ortalama 10 olarak gerçekleşti.” bilgisini verdi.

Denetimler 18 Temmuz’a kadar devam edecek

Sıfır can kaybıyla bayramı tamamlamanın gayreti içerisinde olduklarına işaret eden Bakan Soylu, bu kapsamda, 81 il valiliğine trafik tedbirlerine ilişkin genelge gönderildiğini, dün başlayan denetimlerin 18 Temmuz’a kadar kesintisiz devam edeceğini bildirdi.

Farklı bölgelerde, 30 polis başmüfettişi ve 22 jandarma inceleme ekibinin de sahada görev alan personelin çalışmalarını denetleyeceği bilgisini paylaşan Soylu, valiliklere gönderilen trafik genelgesinde yer alan hususlara ilişkin hatırlatmalarda bulundu.

Soylu, “sol şerit” konusuna dikkati çekerek, otobüs, kamyon ve tırların bu şeridi “sollama yapma” dışında kullanmaması gerektiğine işaret etti.

Bakan Soylu, konuşmasının sonunda, vatandaşların ve sahada görev yapan personelin bayramını tebrik etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.