enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:07 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:06 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:06 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:04 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:04 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:03 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:03 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
00:02 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
00:01 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:00 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:07 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Hangi partiden olursa olsun gelsinler. Kentsel dönüşüm yapmak istediklerinde elimizden ne geliyorsa yapacağız”

“Hangi partiden olursa olsun gelsinler. Kentsel dönüşüm yapmak istediklerinde elimizden ne geliyorsa yapacağız”
23.04.2024
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, seçimlerin ardından göreve gelen belediye başkanlarına kentsel dönüşüm çağrısında bulunarak, “Hangi partide olursa olsun gelsinler. Kentsel dönüşüm yapmak istediklerinde, çalışma yapmak istediklerinde elimizden ne geliyorsa yapacağız. Çünkü deprem geldiğinde; evlerimizi, iş yerlerimizi yıktığında kimseye cinsiyet sormuyor. Böyle bir ortamda bizim adeta seferberlik ilan ederek bu konuları hassasiyetle çalışmamız gerekiyor.” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bakan Özhaseki bütün belediyelere seslendi: Kentsel dönüşüm için kapımız açık - Yalova Haberleri

Mehmet Özhaseki, bir dizi temas ve açılışta bulunmak üzere baba ocağı Kayseri’ye geldi. İlk olarak 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yeniden seçilen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, şeref defterini imzaladı.

Bakan Özhaseki, sonra yaptığı konuşmasında Türkiye’nin deprem ülkelerinden biri olduğunu ifade ederek, herkesin bu gerçeği bilmesi ve ona göre hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM KONULARINI HASSASİYETLE ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”

Bakan Özhaseki 2000 yılı öncesinde yapılan konutların ve iş yerlerin yenilenmesi için kentsel dönüşüm projeleri açıkladıklarını belirterek yeni seçilen belediye başkanlarına çağrıda bulundu.

Bakan Özhaseki, “Seçimler bitti. Belediye başkanı arkadaşlar göreve başladı. Benim onlardan ricam, lütfen kentsel dönüşüm yapacak şekilde, şehirlerinin depreme dayanıksız bölgelerinde hazırlıklar yapsınlar. Gelsinler, kapımız sonuna kadar açık. Hangi partiden olursa olsun gelsinler. Kentsel dönüşüm yapmak istediklerinde elimizden ne geliyorsa yapacağız. Çünkü deprem geldiğinde; evlerimizi, iş yerlerimizi yıktığında kimseye cinsiyet sormuyor. Böyle bir ortamda bizim adeta seferberlik ilan ederek kentsel dönüşüm konularını hassasiyetle çalışmamız gerekiyor.” dedi.

Bakan Özhaseki'den belediye başkanlarına "kentsel dönüşüm" çağrısı: Hangi partili olursa olsun elimizden ne geliyorsa yapacağız | Gündem Haberleri

“BAKANLIĞIMIZIN NE KADAR BİRİMİ VARSA TEYAKKUZDALAR”

Bakan Özhaseki, geçtiğimiz günlerde Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre illerinde etkilendiği 5,6’lık deprem konusuna da değinerek, ?“Devamında başka illerde de oldu. En çok sevindirici tarafı haliyle bir ölüm hadisesinin olmaması. Hasar az, zaten deprem olduğu andan itibaren o bölgede bulunan, bakanlığımızın ne kadar birimi varsa teyakkuzdalardı. Vali beyler AFAD’la birlikte çalışmaya başladılar. Onlar tespitleri yaptılar. Ciddi şekilde korkulacak bir hasar tespiti gelmedi.” diye konuştu.

“14 KONUTU TEDBİR OLARAK BOŞALTTIK”

Dün akşam İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde meydana gelen toprak kayması ile ilgili ise Bakan Özhaseki şu ifadeleri kullandı:

“Yine biz teyakkuzdaydık. TOKİ başkan yardımcımız, Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürümüz hep olay yerindelerdi. Vali Bey’le yaptığımız istişarelerde de o bölgede bulunan 14 konutu ihtiyaten tedbir olarak boşalttık. Onlarında şu anda yerleştirildiler ama zaman içerisinde barınma ihtiyacını karşılayacak şekilde de adımlarımızı atıyoruz.”

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ’DEN YENİ BELEDİYE BAŞKANLARINA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI: “HANGİ PARTİDEN OLURSA OLSUN KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPMAK İSTEDİKLERİNDE, ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIZ”

Bakan Özhaseki konuşmasının ardından Kayserili hayırsever avukat Mehmet Altun tarafından şehre yaptırılacak olan okulun protokolünü imzalayarak, hayır işlerinin devlet ve millet el ele yapılarak gerçekleştirileceğini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.