enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
07:34 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:18 Şirketlerden N’aber!
07:06 Dünya Dönüyor!
06:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
18:40 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:00 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
10:57 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
10:03 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
09:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:57 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
07:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
07:29 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
07:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
07:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
07:11 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
07:02 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Özhaseki, “Yapılarda kullanılan betonların her aşamasını elektronik ortamda izliyoruz”

Bakan Özhaseki, “Yapılarda kullanılan betonların her aşamasını elektronik ortamda izliyoruz”
06.11.2023
A+
A-

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakanlığa bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile yapılarda kullanılan betonların her aşamasını denetlediklerini bildirdi.

* Bakan Mehmet Özhaseki, “Yapılarımızı millî üretimimiz olan çiplerle denetliyor, binaların güvenli olmasını sağlıyoruz. EBİS ile 81 ilde, 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetledik.” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, yapıların daha sağlam ve güvenli olması için betonların her aşamasını denetleyen Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS)’i hayata geçirdi. 81 ilde uygulanmaya başlanan EBİS ile yapılarda kullanılan betonlarla ilgili tüm süreçler kayıt altına alınıyor.

EBİS ile içerisine yerleştirilen çipler sayesinde betonların hangi inşaattan, hangi beton mikserinden, ne zaman ve hangi saatte, kaç adet alındığı, hangi laboratuvarın hangi personeli tarafından alındığı ve belirlenen sürelerde şantiye mahallindeki kür havuzunda bekletilip bekletilmediği adım adım takip ediliyor.

BAKAN ÖZHASEKİ: “YAPILARDAKİ BETONLARIN HER AŞAMASINI ELEKTRONİK ORTAMDA İZLİYORUZ”

“BİNALARIN GÜVENLİ OLMASINI SAĞLIYORUZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yapılarımızın daha sağlam ve güvenli olması için her bir aşamayı denetliyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzce geliştirilen EBİS ile yapı projelerindeki beton numunelerinin denetimini gerçekleştiriyoruz.“ dedi.

EBİS ile bugüne kadar 81 ilde, 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binanın denetlendiğini belirten Bakan Mehmet Özhaseki, “Yapılarımızı millî üretimimiz olan çiplerle denetliyor, binaların güvenli olmasını sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

BAKAN ÖZHASEKİ: “YAPILARDAKİ BETONLARIN HER AŞAMASINI ELEKTRONİK ORTAMDA İZLİYORUZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan da, “EBİS ile beton mikserinden numune alınıyor ve numuneye bundan sonra hiç kimsenin müdahale edemeyeceği şekilde tedbir alıyoruz. Betonun içine çip yerleştiriyoruz ve o numuneyi anbean takip ediyoruz” dedi.

BAKAN ÖZHASEKİ: “YAPILARDAKİ BETONLARIN HER AŞAMASINI ELEKTRONİK ORTAMDA İZLİYORUZ”

EBİS DÜNYAYA AÇILDI

Elektronik Beton İzleme Sistemi’nde kullanılan ve betonların izlenmesini sağlayan çipler de millileştirildi. Bir çok ülke bu çipler için Bakanlık ile görüşmelere başladı. Görüşmeler sonucunda Arnavutluk, Azerbaycan, Katar, KKTC ve Özbekistan ile Elektronik Beton İzleme Sistemi’nin kurulumuna yönelik iş birliği protokolleri imzalandı. Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan ile de görüşmeler sürüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.