enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:54 Zorbalık üstüne zorbalık!
00:05 Hataylı çocuklara Karadeniz’de unutulmaz ara tatil deneyimi
00:05 40 Yıllık dostluğun yaratıcısı Türk kahvesi dünyanın dört bir yanında görücüye çıktı
00:04 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
00:03 Şifa, Tat ve Bereket: Kuru Üzümün Türk Mutfağındaki Yolculuğu
00:02 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
00:01 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
00:00 AB Kapısı Letonya’dan Geçiyor: Oturum İzni Almanın Şartları Neler?
09:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
07:25 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
07:21 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
07:18 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
07:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:32 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
00:26 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
00:22 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Özhaseki, “30 bin 723 afet konutu ve köy evinin daha kura çekimini yaparak hak sahiplerine teslim ettik”

Bakan Özhaseki, “30 bin 723 afet konutu ve köy evinin daha kura çekimini yaparak hak sahiplerine teslim ettik”
21.03.2024
A+
A-

* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı ile katılımıyla düzenlenen törenle 30 bin 723 afet konutunun daha teslimi gerçekleştirildi. 

* Yeni evlerine kavuşan depremzedeler büyük sevinç yaşadı.

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “11 ilimizde yapımı tamamlanan 30 bin 723 afet konutu ve köy evinin daha kura çekimini yaparak hak sahiplerine teslim ettik.” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 6 Şubat depremlerin hemen ardından yapımına başlanılan ve depremin birinci yılında tamamlanarak teslim edilen 46 bin afet konutunun ardından, bugün de 30 bin 723 konut ve köy evi daha depremzedelere teslim edildi.

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ: “30 BİN 723 AFET KONUTUNU DAHA HAK SAHİPLERİNE TESLİM ETTİK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da canlı bağlantıyla katıldığı törende Hatay’da konuşan Bakan Mehmet Özhaseki, depremin ilk gününden itibaren bölgenin ayağa kaldırılması için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

İnşaatına başlanılarak bir yılda yapımı tamamlanan 46 bin afet konutunun hak sahiplerine teslim edildiğini hatırlatan Bakan Özhaseki, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle yapılan 28 bin 344 konut ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 2 bin 379 köy evi olmak üzere toplamda 30 bin 723 kalıcı konut ve köy evinin daha hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

“RABBİM GÜVENLE, HUZURLA OTURMAYI NASİP ETSİN”

Kurası çekilerek 11 ilde teslim edilen konutların bilgilerini de paylaşan Bakan Mehmet Özhaseki, “Kahramanmaraş’ta 445’i köy evi olmak üzere 8 bin 303 konut; Hatay’da 310’u köy evi olmak üzere toplamda 3 bin 614 konut, Adıyaman’da 273’ü köy evi olmak üzere toplamda 5 bin 418 konut, Gaziantep’te 412’si köy evi olmak üzere toplamda 4 bin 12 konut, Diyarbakır’da 2 bin 992 konut, Malatya’da 842’si köy evi olmak üzere toplam 1700 konut, Osmaniye’de 14’ü köy evi olmak üzere toplam 1596 konut, Şanlıurfa’da 38’i köy evi olmak üzere toplam 1132 konut, Elazığ’da 838 konut, Adana’da 727 konut, Kilis’te 49’u köy evi olmak üzere toplam 391 konut ile bugün toplamda 30 bin 723 konut ve köy evinin kuralarını çekerek hak sahiplerine teslim ettik. Rabbim güvenle, huzurla oturmayı nasip etsin. Böylelikle teslim edilen konut sayımız 76 bini geçiyor. Her ay 10-15 bin konutu da yine Türkiye genelinde dağıtmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bakan Özhaseki, konuşmasının ardından kurada isimleri çıkan hak sahiplerinin konutlarının anahtarlarını teslim etti. Yeni evlerine kavuşan depremzedeler büyük sevinç yaşadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.