enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
00:10 Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
00:03 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:03 BOTAŞ, FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin enerjide kararlı yolculuğunda yeni bir başarıya imza attı…
00:02 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
10:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
08:19 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:59 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:42 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:23 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:05 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Özhaseki, “30 bin 723 afet konutu ve köy evinin daha kura çekimini yaparak hak sahiplerine teslim ettik”

Bakan Özhaseki, “30 bin 723 afet konutu ve köy evinin daha kura çekimini yaparak hak sahiplerine teslim ettik”
21.03.2024
A+
A-

* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı ile katılımıyla düzenlenen törenle 30 bin 723 afet konutunun daha teslimi gerçekleştirildi. 

* Yeni evlerine kavuşan depremzedeler büyük sevinç yaşadı.

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “11 ilimizde yapımı tamamlanan 30 bin 723 afet konutu ve köy evinin daha kura çekimini yaparak hak sahiplerine teslim ettik.” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 6 Şubat depremlerin hemen ardından yapımına başlanılan ve depremin birinci yılında tamamlanarak teslim edilen 46 bin afet konutunun ardından, bugün de 30 bin 723 konut ve köy evi daha depremzedelere teslim edildi.

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ: “30 BİN 723 AFET KONUTUNU DAHA HAK SAHİPLERİNE TESLİM ETTİK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da canlı bağlantıyla katıldığı törende Hatay’da konuşan Bakan Mehmet Özhaseki, depremin ilk gününden itibaren bölgenin ayağa kaldırılması için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

İnşaatına başlanılarak bir yılda yapımı tamamlanan 46 bin afet konutunun hak sahiplerine teslim edildiğini hatırlatan Bakan Özhaseki, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle yapılan 28 bin 344 konut ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 2 bin 379 köy evi olmak üzere toplamda 30 bin 723 kalıcı konut ve köy evinin daha hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

“RABBİM GÜVENLE, HUZURLA OTURMAYI NASİP ETSİN”

Kurası çekilerek 11 ilde teslim edilen konutların bilgilerini de paylaşan Bakan Mehmet Özhaseki, “Kahramanmaraş’ta 445’i köy evi olmak üzere 8 bin 303 konut; Hatay’da 310’u köy evi olmak üzere toplamda 3 bin 614 konut, Adıyaman’da 273’ü köy evi olmak üzere toplamda 5 bin 418 konut, Gaziantep’te 412’si köy evi olmak üzere toplamda 4 bin 12 konut, Diyarbakır’da 2 bin 992 konut, Malatya’da 842’si köy evi olmak üzere toplam 1700 konut, Osmaniye’de 14’ü köy evi olmak üzere toplam 1596 konut, Şanlıurfa’da 38’i köy evi olmak üzere toplam 1132 konut, Elazığ’da 838 konut, Adana’da 727 konut, Kilis’te 49’u köy evi olmak üzere toplam 391 konut ile bugün toplamda 30 bin 723 konut ve köy evinin kuralarını çekerek hak sahiplerine teslim ettik. Rabbim güvenle, huzurla oturmayı nasip etsin. Böylelikle teslim edilen konut sayımız 76 bini geçiyor. Her ay 10-15 bin konutu da yine Türkiye genelinde dağıtmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bakan Özhaseki, konuşmasının ardından kurada isimleri çıkan hak sahiplerinin konutlarının anahtarlarını teslim etti. Yeni evlerine kavuşan depremzedeler büyük sevinç yaşadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.