enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Özer, 9 ülkeden gelen çocuklarla ‘Barış Ekmeği’ pişirdi

Bakan Özer, 9 ülkeden gelen çocuklarla ‘Barış Ekmeği’ pişirdi
22.04.2022
A+
A-

Kasaba Doktoru

İSTANBUL – TÜHA HABER / 13. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla Esenler Dörtyol Meydanı’nda yapıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Esenler Belediyesinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Dörtyol Meydanı’nda düzenlediği “13. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali”ne katıldı.
Festivalde konuşan Bakan Özer, cumartesi günü uzun bir aradan sonra coşkulu bir şekilde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanacağını hatırlatarak Türkiye ve tüm dünyadaki çocukların bayramını kutladı.
Bugün hem ramazanı şerif olması hasebiyle hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası hem de barış nedeniyle bir arada bulunmanın büyük bir tevafuk olduğunu dile getiren Bakan Özer, “Çünkü ramazanı şerif, diğer insanların dertleriyle hemhal olma ayıdır. Çocuklara ithaf edilen bu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuk nezdinde sevginin, barışın, adaletin, kardeşliğin tüm dünyaya verdiği bir mesajdır.” dedi.
Ekmeğin tüm inançlarda kutsal olduğunu belirten Özer, sözlerine şöyle devam etti:
“İşte tüm dünyanın çocuklarını, tüm inançlarda kutsal olan ekmekle birleştirip tüm dünyaya Esenler Belediyesi’nden verilen bu mesaj çok anlamlı. Bu medeniyet; bu toprakların, bu coğrafyanın en önemli besleyici normları olan medeniyet değerlerimiz, barışın ve esenliğin tüm dünyaya yayılmasını odağına almış olan bir medeniyet. Çünkü bu medeniyetin değerlerinde ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olandır.’ der. Bu medeniyette yetişen insanlar; barışın temsilcileridir, barışın güvercinleridir.”
“Tüm dünyada barışın egemen olmasını diliyorum”
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun 13 yıldan beri istikrarlı bir şekilde tüm dünyaya seslendiği mesajın, tüm dünyanın en acil ihtiyacı olan barış ve esenlik mesajı olduğunu anlatan Bakan Özer, “Başlamak çok önemli ama sürdürebilmek çok daha önemli. Ülke olarak, toplum olarak en fazla ihtiyacımız olan şey, iyi şeyleri sürdürebilir kılmak. Esenler Belediyemiz, bunun en güzel örneklerinden bir tanesini bugün yapıyor. 13 yıldan beri istikrarlı bir şekilde gönül coğrafyasından çocuklarımızı Esenler’e getiriyor, tüm dünyaya barışın, sevginin, selametin, esenliğin mesajını veriyor.” ifadelerini kullandı.
Özer, yurt dışından gelen çocuk ve gençleri kutlayarak “Bildiğiniz gibi Atatürk, sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çocuklarına bu bayramı hediye etmedi. Tüm dünya çocuklarına hediye etti. Bu çocuklarımızın da 23 Nisan’ını kutluyorum. Barış ekmeği vesilesiyle tam da ihtiyaç duyulan bir anda savaşların, göçlerin, çocukların mağdur olduğu ortamların yaygınlaştığı bir dönemde bu etkinlik vesilesiyle tüm dünyada barışın egemen olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Bakan Özer çocuklarla barış ekmeği yoğurdu
Festivale İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenler Kaymakamı Adil Karataş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, KKTC, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Romanya, Azerbaycan, Özbekistan, Moldova, Irak’tan davetli çocuklar ile ilçedeki okullarda eğitim gören bazı öğrenci ve öğretmenleri katıldı.
Etkinlikte daha sonra Bakan Özer, Vali Yerlikaya ve Göksu önlük giyerek yurt dışından gelen öğrencilerin getirdiği su ve una, Türkiye mayasını ekleyip hamur yoğurma makinesinde karıştırdı.
Ekmek dilimleri Biden ve Putin’e gönderildi
Hazırlanan ekmek hamuru sahneye kurulan fırında pişirildi. Bakan Özer’in kestiği ekmek dilimi BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Vali Yerlikaya’nın kestiği ekmek dilimi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Göksu’nun kestiği ekmek dilimi de ABD Başkanı Joe Biden’a postalanmak üzere öğrenciler tarafından etkinlik alanında bulunan PTT aracına teslim edildi.
Bakan Özer ve beraberindekiler ayrıca festival alanındaki Barış Duvarı’nın da açılışını gerçekleştirdi. Konuk ülkelerden çocukların halk oyunu gösterileriyle etkinlik sona erdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.