enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Kurum: “Türkiye, gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürecek kudrete ve güce sahip bir ülke”

Bakan Kurum: “Türkiye, gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürecek kudrete ve güce sahip bir ülke”
07.11.2024
A+
A-

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’nin 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuştu.

* Bakan Kurum, 2025 ortasından itibaren deprem nedeniyle ertelenen birçok konut projesinin ihalelerinin gerçekleştirileceğini söyledi. 

* Gençlere tavsiyede bulunan Bakan Kurum, “Ülkemiz, gücünü ne yer altı madenlerinden ne de emperyalist ülkeler gibi sömürgecilikten alıyor. Bizim en kıymetli hazinemiz, milli servetimiz, sizlersiniz. Türkiye, gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürecek kudrete ve güce sahip bir ülkedir” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

TÜHA Haber’den Gazeteci* Veysel KAVRAYAN’ın haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmasında, konuşmasında deprem bölgesinin inşa sürecinde Türk milletinin, bilim insanlarının emeği ve gayretinin büyük olduğunun altını çizdi.

2025 ortasından itibaren deprem nedeniyle ertelenen birçok konut projesinin ihalelerinin gerçekleştirileceğine dikkat çeken Bakan Kurum, “Depremden dolayı ötelediğimiz konutlarımızın ihalelerini inşallah 2025’in 6. ayına kadar gerçekleştirileceğiz” dedi.

“HER İŞİMİZİ BİLİM İNSANLARIMIZLA BİRLİKTE YAPARIZ”

Bakan Kurum, Bakanlığı tüm projelerinde bilim insanlarının görüşlerine başvurarak hareket ettiklerini belirtip, “Hazırladığımız eylem planlarında, stratejilerde, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefinde, iklim değişikliğiyle mücadelede, depreme dirençli konutların inşa edilmesinde, çevreyi korumak için kurduğumuz her ekosistemde daima akademiyle çalışıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, akademik bilgiyi toplumsal faydaya dönüştürmekte kararlı bir kurumuz. Bakanlığımız, kamu-üniversite iş birliğinin tam merkezinde yer almaktadır” diye konuştu.

“İKLİM ELÇİLERİ PROJEMİZLE KURUMSALLAŞMA AŞAMASINA GEÇTİK”

Üniversitelerle birçok ortak proje yürüttüklerini ve protokollere imza attıklarını vurgulayan Bakan Kurum, “Gençlik merkezleri, millet kütüphaneleri, millet bahçeleri, spor kompleksleri inşasında gençlere daha güzel bir gelecek için çaba gösteriyoruz. İşte İklim Elçileri Projemiz. 208 üniversitemizin tamamında gençlerimiz çevre ve iklim değişikliği konularında bizim en büyük destekçimiz oluyor. İklim Elçileri Projemizde hedefimiz farkındalık oluşturmak. Bunu yaparak süratle kurumsallaşma aşamasına geçtik. Gençlerimiz, kazandıkları kurumsal kimlik sayesinde; çevre-doğa-iklim-şehir dörtlüsüne dair yorum yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olsun istiyoruz” dedi.

“TÜRKİYE, GENÇLERİN HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRECEK KUDRETE SAHİP”

Konuşmasının devamında öğrencilere seslenen Bakan Kurum, “Bugün insanlığı krizlere iten bilgi anlayışı karşısında vicdanı göz ardı etmeyen özgün çözümlerle insanlığa umut olacağız. Bu inancı elden bırakmazsak, kundaklara kan dolduran teknolojinin karşısına dünyayı barışa ulaştıracak bilgi ve teknolojiyi üretebiliriz. Ülkemiz, gücünü ne yer altı madenlerinden ne de emperyalist ülkeler gibi sömürgecilikten alıyor. Bizim en kıymetli hazinemiz, milli servetimiz, sizlersiniz. Türkiye, gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürecek kudrete ve güce sahip bir ülkedir. Unutmayın, kader gayrete aşıktır, yeter ki kendinize inanın; istemek önemlidir, istemenin gücüne inanın” mesajını verdi.

BOLU’YA BİR MİLLET BAHÇESİ DAHA YAPILACAK

Gerede’de Bolu tarihinin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasının yapıldığını belirten Bakan Murat Kurum, fay hatları üzerinde yaşayan yüzlerce vatandaşın güvenli alanlara taşınacağını dile getirdi. Bakan Kurum, sözlerinin sonunda Bolu ve üniversite özelinde müjdeler verdi:

Vatandaşımızın yürüme mesafesinde gidebileceği 86 bin metrekarelik Bolu Millet Bahçemizde artık son aşamaya geldik. İçerisinde Köroğlu Anıt Müzesi’nden yemek alanlarına, konferans salonundan kütüphanelere kadar her şeyin düşünüldüğü millet bahçemizi çok yakında sizlere armağan etmiş olacağız. Yine ikinci bir müjdemiz de üniversitemiz içerisinde futbol, basketbol, voleybol sahalarından kafeterya ve okuma salonuna, yürüyüş ve bisiklet yollarına kadar her şeyin olduğu bir millet bahçemizi kazandıracağız. Her türlü maddi ve teknik destek verilecek. Yine Bolu sanayisi için uğraş verdiğimiz BESOB Kooperatif inşaatımızı da tamamladık. Bolu’da üretimin artması, esnafımızın daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için bu sanayi sitemizi halkın hizmetine sunacağız.

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN, TÜHA Haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.