enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:30 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:28 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:26 FETÖ’nün kamu yapılanmalarına operasyon
00:26 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:23 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:12 “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu
00:11 İngiltere’den “Rusya” mesajı: Gerekirse savaşmaya hazır olmalıyız
00:07 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:01 Bakan Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”
07:00 ‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları arasına katıldı
00:03 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Terörü ilanihaye Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”
00:02 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri!…
00:02 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:01 Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
00:01 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”

Bakan Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”
18.12.2025
A+
A-

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin, dünyadaki 900 milyon insanın doğrudan kuraklık, sel ve yangınlar nedeniyle tehdit altında kaldığı gerçeğine karşı sorumluluk üstlenen bir ülke olduğunu açıkladı.

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bakan Kurum, CHP'li milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla görüştü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum

ANKARA (TBMM), 17 ARALIK 2025 – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin, dünyadaki 900 milyon insanın doğrudan kuraklık, sel ve yangınlar nedeniyle tehdit altında kaldığı gerçeğine karşı sorumluluk üstlenen bir ülke olduğunu vurguladı.

Bakan Kurum, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefine ulaşma yolunda artık çok daha güçlü olduklarını, bu güçle, iklim kriziyle mücadele ve uyum politikalarını kararlılıkla hayata geçiren bir Türkiye’nin varlığının, tüm insanlık alemine umut olduğunun altını çizdi.

Dünyanın en önemli iklim zirvesi COP31’in gelecek yıl Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirileceğini hatırlatan Kurum, COP31 Başkanlığının, bir sonuç değil, yeni bir başlangıç olduğunu, bu başlangıcı hep beraber daha güçlü kılacaklarına inandığını belirtti.

İklim krizi nedeniyle meteorolojik etkilerin şiddetinin hızla arttığına dikkati çeken Kurum, bu alanda önleyici tedbirleri artırmak için Otomatik Gözlem İstasyonu sayısını 2 bin 59’a çıkararak afetlerin etkilerini azalttıklarını söyledi.

“553 milyon ağacın kesilmesini önledik”

İklim değişikliğine karşı yürüttükleri en önemli projelerden birinin de Sıfır Atık Projesi olduğunu ifade eden Kurum, projenin, artık sadece Türkiye’nin değil, dünyanın uygulamaya başladığı bir çevre politikası haline geldiğini vurguladı. Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlayan Sıfır Atık seferberliği ile 256 milyar lirayı ekonomiye geri kazandırdıklarını, 553 milyon ağacın kesilmesini önlediklerini kaydetti.

“Site Yönetim Yasası’yla, haksız aidat artışlarının önüne geçmeyi hedefliyoruz”

Bakan Kurum, bugüne kadar 543 millet bahçesinin ardından en son 1 milyon 215 bin metrekare büyüklüğünde Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ni hizmete açtıklarını anımsattı. Kurum, “O gün sözde çevreciler eleştiriyordu, ‘oraya bina dikeceksiniz, orayı ranta açacaksınız’ dediler. Ama biz onlara rağmen milletimize, gençlerimize, çocuklarımıza armağan ettik.” dedi.

Geçmişten bu yana milletin beklentilerine cevap veren kıymetli adımlara TBMM ile bir yenisini daha ekleyeceklerini bildiren Kurum, şöyle konuştu:

“Milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren Site Yönetim Yasası’yla, haksız aidat artışlarının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda site yönetimleri, enflasyon oranı üzerinde artış istemeyecek. Site yönetimlerine denetimlerimizi yapacağız. Şirketler yılda en az bir kez denetlenecek. Yine site sakinlerinin şikayeti doğrultusunda da denetim yapılabilecek.”

Sığınaklara ilişkin yönetmeliği günün şartlarına uygun hale getirdiklerini hatırlatan Kurum, mevcut sığınakların standartlarını kontrol edeceklerini, millete bahçeleri ve metro gibi alanları sığınak hizmeti verecek şekilde düzenleyeceklerini, yeni sığınakların yapılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile tescil harici alanların tesciline yönelik envanter çalışmalarını 2026’da tamamlayacaklarını belirten Kurum, “Şimdi 2B arsalarımız için 5 milyon vatandaşımızın heyecanla beklediği, çok özel bir adım daha atıyoruz. 81 ilimizde, 2B alanlarının mülkiyet haklarını belirliyor ve kardeşlerimize tapularını kazandırıyoruz.” dedi. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.