enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Çin’deki temasları kapsamında yarın Şanghay’da
22:44 23 yılda Gümüşhane’deki KOBİ’lere 578 milyon lira destek verildi
22:20
22:10 CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde gerçekleşen olaylarla alakalı sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapan 24 sosyal medya kullanıcısından 3’ü tutuklandı.
21:59 Dışişleri Bakanlığı: Alçakça saldırı karşısında Katar’ın yanındayız
21:53 Burhanettin Duran: TRT’nin duayen spikerlerinden Özel’e Allah’tan rahmet diliyorum
21:43 TRT’nin duayen spikerlerinden Gülden Özel hayatını kaybetti
21:29 Fenerbahçe, Profesyonel Futbol A Takımı’nın teknik direktörlük görevine 39 yaşındaki Domenico Tedesco’nun getirildi
21:21 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in Katar’da Hamas müzakere heyetine düzenlediği saldırıya, “barbarca terör eylemidir”dedi.
21:04 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında Polonya’yı 91-77 yenen 12 dev adam, yarı finale yükseldi.
17:10 Teşkilat oyuncuları içerisinde çok önemli oyuncular yer alıyor. 6. sezonu ile yeni kadrosuyla izleyicilerinin karşısına çıkacak Teşkilat dizisi oyuncuları ve dizinin tüm detayları içeriğimizde!
09:49 Medeni dünyada liderler nasıl eleştiriliyor, nasıl, övülüyor?
07:59 İletişim Başkanı Duran “Filenin Sultanları”nı kutladı
07:57 Moskova: Türkiye, Rus bakır ithalatını yüzde166 artırdı
07:49 Gönül Dağı oyuncuları; erkek ve kadın oyuncular, 6. sezon tüm oyuncular, yeni katılan oyuncular…
07:29 A Milli Kadın Voleybol Takımımız, dünya ikincisi Filenin Sultanları’ndan notlar!
07:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden haberler: Seymen Battı-Çıktı Büyükşehir’le pırıl pırıl
07:22 Kastamonu’da gençler, sosyal medya ve internet bağımlılığından uzaklaştırılıyor…
07:18 İktidar, ekonominin 3 yıllık yol haritası olarak görülen Orta Vadeli Program’ı Resmi Gazete’de yayınladı.
07:14 CHP İstanbul İl Başkanlığı ve öne çıkan gelişmeler…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Koca: Aktif vakaların yüzde 50’den fazlası 30 yaş altı

Bakan Koca: Aktif vakaların yüzde 50’den fazlası 30 yaş altı
07.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yazılı açıklama yaptı. Koca, “Bugün itibarıyla aktif vakalarımızın yüzde 50’den fazlası 30 yaş altındaki kişilerden oluşmaktadır” dedi.

Mustafa Kemal AtatürkKoronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Toplantının gündeminde salgının seyri, hastaneye yatış oranları ve 3 doz aşı yer aldı.

“Aktif vakaların yarısından fazlası 30 yaş altı”

Toplantı sonrası yazılı açıklama yapan Bakan Koca, aktif vakaların yarısından fazlasının 30 yaş altındakilerden oluştuğunu söyledi:

“Gençlerimizin daha çok hastalığa yakalanıyor olmasının ardında aşılama programımızda 18 yaş ve üzerinin öncelikli olması var. Bununla birlikte gençlerimiz aktif vakalar içinde daha yüksek oranda bulunsalar da bu durum hastaneye yatışlara ve yoğun bakıma girişlere yansımamıştır. Gençlerimiz hastalığa daha çok yakalansa da daha az hastaneye yatışa ihtiyaç duymaktadır. Ancak gençlerimiz hastalığın ailelere ve büyüklere taşınmasında rol oynamaktadır. Son 1 ay içinde vefat eden vatandaşlarımız içinde en büyük oran 70 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdadır.”

“BioNTech’te 3. doza gerek yok”

Bakan Koca, BioNTech aşısında 3. doza gerek duyulmadığını belirterek şunları söyledi:

“Daha önce açıkladığımız üzere 2 doz mRNA așısı olan vatandaşlarımızın ortalama 4 ay süre önce așı oldukları dikkate alındığında halen koruyuculuğun devam ettiği değerlendirilmiştir.

Bu konuda aşı olduğu halde virüse yakalananlar üzerinden yapılan incelemelerimiz sürmektedir. Şu an için 2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3. doz aşı olmalarını gerektiren bir durum yoktur. İnaktif aşı olmuş vatandaşlarımızın ise vakit kaybetmeden 3. doz aşılarını ister mRNA ister inaktif aşı ile olmalarını bir kez daha şiddetle öneriyorum.”

“Aşı ile toplum bağışıklığı sağlanmadan tedbirlerin gevşetilmesi mümkün değildir”

Günlük vaka sayılarının kritik bir yük olduğunu vurgulayan Koca, toplumsal bağışıklığın aşı ile sağlanacağını söyledi:

“Vaka sayılarının günlük 28-30 bin bandında seyrediyor olması on günlük zaman dilimi için yaklaşık aktif 300 bin vakaya karşılık gelmektedir. Mevcut aktif vakaların genç olması sağlık sistemini zorlamıyor olsa da halen yüksek sayıda enfekte olmuş kişinin bulunması kabul edilebilir değildir.

Aşı ile toplum bağışıklığı sağlanmadan tedbirlerin gevşetilmesi mümkün değildir. Aşı ile toplum bağışıklığını elde etmenin de en hızlı yolu en kısa sürede aşı olmaktır. Lütfen vakti gelen aşısını olsun. Eksik aşılı kimse kalmasın. Bu süre zarfında da temel koruyucu üç tedbirimiz olan maske, mesafe ve temizlik kurallarına tavizsiz uymalıyız. Bağışıklık elde edene kadar maske ve mesafe vazgeçilmez koruyucularımızdır.”

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.