enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Göktaş: “Yeni Darülaceze Sosyal Hizmet Şehrimiz Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuran vizyoner bir proje olacak”

Bakan Göktaş: “Yeni Darülaceze Sosyal Hizmet Şehrimiz Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuran vizyoner bir proje olacak”
21.08.2023
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kıymetli bir miras olan Darülaceze’yi Yeni Sosyal Hizmet Şehri ile geleceğe taşıdıklarını belirterek, “Yeni Sosyal Hizmet Şehri’mizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hayata geçirdiğimiz birçok projede olduğu gibi Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuran vizyoner bir proje olacağına inanıyorum. İnşallah ekim sonu kasım başı bu şehrimizi de açmak Sayın Cumhurbaşkanımıza nasip olacak.” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bakan Göktaş, Mayıs 2022’de Arnavutköy Yassıören’de temeli atılan ve yapımında sona gelinen Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, kurumun köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Bakan Göktaş, kendileri için olduğu kadar tarih açısından da kıymetli olan bu toplantı vesilesiyle geçmişten aldıkları bir mirası geleceğe taşımanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 22 yılda yüzyılın işini yaptığını vurgulayan Bakan Göktaş, dünyanın gıpta ettiği yatırımların AK Parti hükümetlerine nasip olduğunu, yeni Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’nin de sosyal hizmetler alanında dünya çapında gıpta ile bakılacak projeler arasında yer alacağını dile getirdi.

 “Geçmişimizden miras kalan birikimi geleceğe taşıyoruz”

Bakan Göktaş, 1895 yılında Sultan 2. Abdülhamit Han tarafından kurulan Darülacezenin o günden bugüne 30 bini çocuk olmak üzere toplam 100 bin kişiye şefkat yuvası olduğunu, kuruluş felsefesinden ödün vermeden halen 600’e yakın insana hizmet verdiğini kaydetti.

Darülacezenin sosyal hizmet anlamında çok kıymetli bir model olduğunu dile getiren Bakan Göktaş, şöyle konuştu:

“Dil, din, ırk, cinsiyet, mezhep hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese el uzatıyoruz. Darülaceze, medeniyetimizin bir yansıması. Dünya üzerinde insan çeşitliliğinin bu kadar geniş olduğu yer çok fazla değil. İşte bizim tarihimiz bize böylesine zengin bir insan çeşitliliği sunuyor. Bizim tarihimizde bir arada yaşama tecrübesi açısından çok güzel örnekler vardır. İnsanların dili, dini, mezhebi ne olursa olsun adaletle muamele gördüğü bir toplumsal geçmişimiz var. Bu birikim, bize aynı zamanda büyük sorumluluklar da yüklüyor. Yeni Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri işte böylesine büyük bir vizyonun, kıymetli bir geçmişin izdüşümüdür. Geçmişimizden miras kalan birikime hakkıyla sahip çıkıyor ve onu geleceğe taşıyoruz.”

Bakan Göktaş, dünyada ve Türkiye’de yaşlanma hızının artışı ile ortaya çıkan yeni ihtiyaçların sosyal hizmet anlayışını da dönüştürdüğüne işaret ederek, bakıma ihtiyaç duyan insanların refahını sağlamak için yeni modeller geliştirmek zorunda olduklarını belitti.

İmkanları artırmanın ve çağın gereklerine uymanın kendi sorumlulukları olduğunu ifade eden Göktaş, toplumun dezavantajlı gruplarına ulaşmanın, onların sorunlarına çözüm üretmenin sürdürülebilir modeller ile mümkün olduğunu, bu anlamda da güçlü tecrübeleri bulunduğunu kaydetti.

145 dönümlük alana kurulan kompleks 23 bloktan oluşuyor

Darülacezenin Okmeydanı’ndaki tarihi yerleşkesinde 120 yıldan fazladır hizmet verdiğini anımsatan Bakan Göktaş, mevcut tecrübeleri değerlendirmek ve hizmetleri daha fazla insana ulaştırmak için yeni bir yerleşim kompleksine ihtiyaç duyduklarını, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’nin böyle bir arayışın ürünü olduğunu dile getirdi.

Bakan Göktaş, yeni yerleşkenin tarihi devamlılığı vurgulayan bir mimari anlayışla tasarlandığını, yapıların mimarisinin Selçuklu ve Osmanlı mimarisinde bulunan biçimler ile Darülaceze kimliğinin bir sentezi olduğunu aktardı.

Yeni Sosyal Hizmet Şehri’nin genel hatlarında tarihi yerleşkenin izlerinin görülebileceğin kaydeden Bakan Göktaş, aynı zamanda modern imkanların etkili bir şekilde kullanımının dikkate alındığını söyledi.

Bakan Göktaş, çok özgün bir proje ortaya çıkarıldığını ve hızlı bir şekilde inşasına başlandığını belirterek, şunları söyledi:

“Yerleşkemiz 145 dönümlük toplam inşaat alanı üzerine kuruluyor. Yatay mimari prensibiyle zemin artı 3 kattan oluşacak şekilde tasarlandı. Proje sağlıklı, yatağa bağlı, alzaymır ve demanslı, bağışçı sakinler ile koruma altında olan çocuklara yönelik birimleri içeren 11 bloktan oluşuyor. Toplam 928 yatak kapasiteli barınma birimleri yer alıyor. Ayrıca sanatçı ve sporcu yaşam merkezi gibi sosyal birimler de var. Tamamı 23 bloktan oluşan bu komplekste ortak birimler ve cami, kilise ve havra olmak üzere ibadet yapıları da yer alıyor.”

“Darülaceze gibi Yeni Sosyal Hizmet Şehri’miz de tarihi bir değer olarak anılacak”

Darülaceze’nin ilk kurulduğunda çağının çok ilerisinde bir kurum ve sosyal hizmet anlamında sadece Türkiye için değil tüm dünya için çok değerli bir model olduğunu dile getiren Bakan Göktaş, “Yeni Sosyal Hizmet Şehri’miz de aynı şekilde özgün ve başarılı bir model. Geçmişle bağını koparmayan, günümüzün imkanlarını azami bir şekilde kullanan bir model olacak. İnşallah Darülaceze gibi Yeni Sosyal Hizmet Şehrimiz de tarihi bir değer olarak anılacak.” ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, AK Parti hükümetleri olarak son 20 yılda sosyal yardımlar ve sosyal hizmetlerde büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini anlattı.

Görkemli bir geçmişin kendilerine yüklediği sorumlulukla değerleri geleceğe taşımak için çalışmaya devam ettiklerini belirten Bakan Göktaş, “Darülaceze bizim için kıymetli bir mirastır. Biz de bu modeli Yeni Sosyal Hizmet Şehrimiz ile geleceğe taşıyoruz. Yeni Sosyal Hizmet Şehrimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hayata geçirdiğimiz birçok projede olduğu gibi Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuran vizyoner bir proje olacağına inanıyorum. İnşallah ekim sonu kasım başı bu şehrimizi de açmak Sayın Cumhurbaşkanımıza nasip olacak.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan  Göktaş ve beraberindekiler, daha sonra kompleksi gezerek devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.