enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:47 Tugay: Uğur Mumcu’nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
20:05 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:47 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
06:07 İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek; Türkiye ve Marmara için örnek model
00:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
00:05 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:48 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:23 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:49 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:06 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:20 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
00:32 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:19 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:51 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Fidan: Gazze’deki soykırımı durdurmak için uluslararası toplum üzerine düşeni yapmalı

Bakan Fidan: Gazze’deki soykırımı durdurmak için uluslararası toplum üzerine düşeni yapmalı
08.08.2024
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(Gazze’deki) Soykırımı durdurmak için uluslararası toplum üzerine düşeni yapmalı; İsrail ve destekçileri üzerinde gerekli baskıyı kurmalıdır” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi ve TBMM Milletvekillerinden oluşan heyet, Türkiye’nin müdahillik beyanını Uluslararası Adalet Divanı (UAD) Yazmanlığına iletti.

Büyükelçi Selçuk Ünal ve AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel ile Anayasa Komisyon Üyesi ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan’dan oluşan heyet, İsrail’e karşı açılan soykırım davasına Türkiye’nin müdahillik bildirimini teslim etti.

Türkiye böylece Nikaragua, Kolombiya, Libya, Meksika, Filistin ve İspanya’nın ardından UAD’deki Güney Afrika-İsrail arasındaki soykırım davasına müdahillik bildiriminde bulunan yedinci ülke oldu.

“Türkiye, bu yolda elinden gelen her türlü gayreti gösterecek”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki soykırımın durdurulması için uluslararası toplumun üzerine düşeni yapmasının şart olduğunu belirterek, İsrail ve destekçilerine baskı kurulmasının gerekliliğini vurguladı.

Fidan, Türkiye’nin Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD), İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olmak için hazırlanan dosyasını sunmasına ilişkin, X sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Türkiye’nin, soykırım davasına müdahillik başvurusunu sunduğunu kaydeden Fidan, “İşlediği suçların cezasız kalmasından cesaret alan İsrail, her geçen gün daha fazla masum Filistinliyi öldürüyor. (Gazze’deki) Soykırımı durdurmak için uluslararası toplum üzerine düşeni yapmalı; İsrail ve destekçileri üzerinde gerekli baskıyı kurmalıdır. Türkiye, bu yolda elinden gelen her türlü gayreti gösterecektir.” ifadesini kullandı.

“Hak ettikleri cezayı alana kadar davanın takipçisi olacağız”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, Uluslararası Adalet Divanında İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahillik talebimizi Adalet Divanına sunduk.” ifadelerini kullandı.

Tunç’un açıklamaları şu şekilde:

“Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı olarak ortaklaşa hazırladığımız davaya müdahillik beyanını içeren dosyamız ve eklerinde, İsrail’in “BM Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi”ni ihlal ettiği, tüm delilleri ve unsurlarıyla net bir şekilde ortaya konmuştur.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde attığımız bu somut adım, işgalci İsrail tarafından Gazze’de yapılan soykırımın ve katliamın karşısında olduğumuzu tüm dünyaya açıkça göstermektedir.

7 Ekim’den bu yana en temel insan haklarını yok sayarak 40 bin Filistinli kardeşimizin şehit edilmesine, 90 binin üzerinde Filistinlinin ise yaralanmasına neden olan barbar İsrailli yetkililer, uluslararası hukuk önüne çıkarılarak hak ettikleri cezayı alana kadar davanın takipçisi olacağız.

Dün ve bugün olduğu gibi bundan sonra da Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz.

1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilene ve Filistinli kardeşlerimiz özgür olana kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.