enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:50 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:12 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
21:56 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
21:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
21:40 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
20:48 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:28 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:17 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:05 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:27 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:36 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
22:01 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
20:51 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:08 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
18:00 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Çavuşoğlu’nun Yunanistan temasları bugün başlıyor

Bakan Çavuşoğlu’nun Yunanistan temasları bugün başlıyor
30.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Yunanistan ziyareti yarın başlayacak. Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine karşı tutumu, ziyaretin en önemli gündem maddelerinden.

Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine karşı uyguladığı inkar politikası son dönemde daha da görünür hale geldi. Konu Türkiye’nin yakından takibinde.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 30-31 Mayıs tarihli Yunanistan ziyaretinin de ana gündem maddelerinden biri bu konu olacak.

Batı Trakya Türklerine destek

Çavuşoğlu, başkent Atina’da resmi temaslarda bulunacak. Öncesinde ise Batı Trakya’da Türk Azınlığı ile bir araya gelecek.

Çavuşoğlu’nun bölgeye ziyareti öncesinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal da Yunan mevkidaşı ile Kavala’da görüşecek. Batı Trakya Türklerine “yanınızdayız” mesajı verilecek.

Miçotakis’e ‘Yunan çocuğu’ tepkisi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Türk Azınlığa ilişkin “Yunan çocukları” ifadesini kullanmasına tepkiler de sürüyor.

Batı Trakya Türk Azınlığı İskeçe Müftüsü Ahmet Mete Miçotakis’e tepki gösterdi. “Zamanında okullarımızın tabelalarına Türk kelimesini onlar yazdılar” dedi.

“Diplomalarımızı Türkçe verdiler, bizden Türkçe konuşmamızı istediler. Şimdi ise siz Yunansınız diyorlar” açıklamasını yaptı.

Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine karşı inkar politikasını eleştiren Mete, bazı kesimlerin iki halkın düşman olması için çalıştığını dile getirdi.

 

 

 

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.