enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
06:06 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
20:42 48 il için “sarı” uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışına dikkat
13:26 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
10:38 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Çavuşoğlu’nun Yunanistan temasları bugün başlıyor

Bakan Çavuşoğlu’nun Yunanistan temasları bugün başlıyor
30.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Yunanistan ziyareti yarın başlayacak. Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine karşı tutumu, ziyaretin en önemli gündem maddelerinden.

Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine karşı uyguladığı inkar politikası son dönemde daha da görünür hale geldi. Konu Türkiye’nin yakından takibinde.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 30-31 Mayıs tarihli Yunanistan ziyaretinin de ana gündem maddelerinden biri bu konu olacak.

Batı Trakya Türklerine destek

Çavuşoğlu, başkent Atina’da resmi temaslarda bulunacak. Öncesinde ise Batı Trakya’da Türk Azınlığı ile bir araya gelecek.

Çavuşoğlu’nun bölgeye ziyareti öncesinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal da Yunan mevkidaşı ile Kavala’da görüşecek. Batı Trakya Türklerine “yanınızdayız” mesajı verilecek.

Miçotakis’e ‘Yunan çocuğu’ tepkisi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Türk Azınlığa ilişkin “Yunan çocukları” ifadesini kullanmasına tepkiler de sürüyor.

Batı Trakya Türk Azınlığı İskeçe Müftüsü Ahmet Mete Miçotakis’e tepki gösterdi. “Zamanında okullarımızın tabelalarına Türk kelimesini onlar yazdılar” dedi.

“Diplomalarımızı Türkçe verdiler, bizden Türkçe konuşmamızı istediler. Şimdi ise siz Yunansınız diyorlar” açıklamasını yaptı.

Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine karşı inkar politikasını eleştiren Mete, bazı kesimlerin iki halkın düşman olması için çalıştığını dile getirdi.

 

 

 

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.