enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Akar: Tacikistan ile iş birliğimizi derinleştirmeye hazırız

Bakan Akar: Tacikistan ile iş birliğimizi derinleştirmeye hazırız
01.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tacikistan ile savunma, güvenlik ile savunma sanayi konularında iş birliğini derinleştirmeye hazır olduklarını söyledi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kırgızistan’daki ziyaretinin ardından resmi ziyarette bulunmak üzere Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’ye geldi.

Ziyaretinin ilk durağı olan Tacikistan Savunma Bakanlığında Bakan Mirzo tarafından karşılanan Akar için askeri tören düzenlendi.

Askeri bando tarafından iki ülke ulusal marşlarının çalınmasıyla başlayan törende Akar, tören birliğini “Salom Askeran” diyerek selamladı.

Bakan Akar: Tacikistan ile iş birliğimizi derinleştirmeye hazırız

Birliğinin resmi geçidiyle sona eren törenin ardından Akar ve Mirzo önce baş başa görüştü, daha sonra heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Görüşmelerin başlangıcında konuşan Bakan Akar, “Değerli kardeşim” diyerek hitap ettiği Tacikistan Savunma Bakanı Mirzo ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

“Kardeş, akraba vatan” olarak nitelendirdiği Tacikistan’ın, Türkiye’nin Orta Asya’daki önemli bir ortağı olduğunu belirten Akar, başta Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri olmak üzere iki ülke arasında önemli tarihi, kültürel ve dini bağların bulunduğunu dile getirdi.

Tacikistan’ın bağımsızlığının 30’uncu yıl dönümünü kutlayan Akar, Tacikistan’ın dünyaya açılma ve küresel ekonomiye bağlanma yönündeki başarılı adımlarının herkes tarafından takip edildiğini söyledi.

Bakan Akar: Tacikistan ile iş birliğimizi derinleştirmeye hazırız

“Savunma, güvenlik ile savunma sanayi konularında iş birliğimizi derinleştirmeye hazırız” diyen Akar, sınır güvenliği ile terörle mücadele konularında tecrübe paylaşımına hazır olduklarını da ifade etti.

İki ülke arasındaki iyi ilişkilerin yapılacak çalışmalarla daha da ileriye taşınacağına yönelik inancını ifade eden Akar, FETÖ ile mücadelede mevcut yapıcı iş birliğinin önemine de vurgu yaptı.

Tacikistan Savunma Bakanı Mirzo

Tacikistan Savunma Bakanı Korgeneral Şerali Mirzo ise Milli Savunma Bakanı sıfatıyla Tacikistan’a yaptığı ilk resmi ziyaret dolayısıyla Akar’a teşekkür etti.

Türkiye ve Tacikistan silahlı kuvvetleri arasındaki iş birliğinin çok daha ileri taşınmasının önemine değinen Mirzo, iki ülkenin uluslararası ve bölgesel kurumlardaki iş birliğinin başarıyla devam ettiğini söyledi.

Tacikistan ve Türkiye’nin uluslararası ve bölgesel siyasetin önemli konularında ortak duruş sergilediğini ifade eden Mirzo, iki ülkenin uluslararası arenada birbirlerine olan desteğine dikkat çekti.

“İlişkilerimiz günden güne daha da gelişmektedir”

İki ülkenin bölgesel istikrarın sağlanmasından terörle mücadeleye kadar birçok konuda iş birliği yaptığını dile getiren Mirzo, “Tacikistan ve Türkiye arasındaki ilişkiler günden güne daha da gelişmektedir” dedi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Akar ve Mirzo tarafından ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Öte yandan askeri tören dolayısıyla Tacikistan Savunma Bakanlığına Türk ve Tacik bayrakları ile süslenen “Kıymetli Misafirler Tacikistan’a Hoş Geldiniz” yazısı asıldı.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.