enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Akar: Değişik illerde vatandaşımızı TCG Anadolu ile buluşturacağız

Bakan Akar: Değişik illerde vatandaşımızı TCG Anadolu ile buluşturacağız
24.04.2023
A+
A-

* Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu’yu Türk Deniz Kuvvetleri için dönüm noktası olarak tanımladı.

* Milli Savunma Bakanı Akar, “Önümüzdeki günlerde İzmir başta olmak üzere değişik il ve ilçelerimizde gemimizle vatandaşımızı buluşturacağız. Bu da bizim için ayrı bir sevinç kaynağı olacak.” dedi.

TRT Cumhurbaşkanlığı ilgili kurumu olduMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TCG Anadolu gemisinde TRT Haber’in sorularını yanıtladı:

“Türk deniz kuvvetleri tarihinde bir dönüm noktası”

Bugün bizim için gerçekten onur ve gurur günü. Büyüyen, gelişen güçlü Türkiye’nin emin adımlarla ilerlediğinin de somut göstergelerinde biriyle karşı karşıya burada. Bu bir anlamda Türk deniz kuvvetleri tarihinde bir dönüm noktası diyebiliriz. Bizim mühendislerimizin, işçilerimizin, ustalarımızın, vakıf şirketlerimizin, özel sektörün, üniversitelerimizin ve kamunun el ele verdiği zaman neler yapabileceğini, yerli ve milli savunma sanayiimizin daha nerelere gidebileceğini hem de bir habercisi bu. İnşallah bu şekliyle ilerlemeye devam edeceğiz. Ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak ve kollamak, dost ve müttefiklerimizle iş birliği halinde onların ihtiyaçlarını karşılamak dahil konulardaki çalışmalarımızı aksaksız, eksiksiz büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürdük, sürdürmeye devam edeceğiz.

“TCG Anadolu’nun barış zamanında da yapabileceği çok önemli faaliyetler var”

İçinde bulunduğumuz geminin sadece seferde değil aynı zamanda barış zamanında da yapabileceği çok önemli faaliyetler var. Nitekim bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde meydana gelen deprem sırasında da diğer gemilerimizle, İskenderun gemimizle, Bayraktar ve Sancaktar gemilerimizle vatandaşlarımızın yaralarını sarma konusunda elimizden gelen gayreti gösterdik. TCG Anadolu’yu bu tür faaliyetlerde çok daha başarılı bir şekilde, çok daha süratli ve kapsamı bir şekilde yapma fırsatı bulacağız. O bakımdan da bu geminin faaliyetleri önemli.

“85 milyonun gurur, sevinç, heyecan duyacağı uygulama içindeyiz”

Seyirle Sarayburnu’ndan demir aldık. Marmara Denizi’nde bir manevra yapıyoruz ve daha sonra Boğaz’a girmek suretiyle Karadeniz istikametinde seyir devam edecek. Saat 12’de inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızı Dolmabahçe Sarayı’nda selamlayacağız. Aynı anda uçaklarımızla, hava kuvvetlerimiz de bu faaliyeti destekleyecekler. Güzel bir görüntü olacak inşallah. Hepimizin, bütün vatandaşlarımızın, 85 milyonun gurur, sevinç, heyecan duyacağı uygulama içindeyiz.

“Değişik il ve ilçelerimizde gemimizle vatandaşımızı buluşturacağız”

10 Nisan’da gemimizi teslim alırken Sayın Cumhurbaşkanımız bu onuru, bu sevinci, bu heyecanı sadece biz değil tüm vatandaşlarımız da yaşasın direktifiyle gemiyi Sarayburnu’na getirdik. Daha sonra da inşallah diğer illerimizde de bu geminin vatandaşlarımız tarafından görülmesini bu heyecanı paylaşmasının imkanını sağlayacağız. Önümüzdeki günlerde İzmir başta olmak üzere değişik il ve ilçelerimizde gemimizle vatandaşımızı buluşturacağız. Bu da bizim için ayrı bir sevinç kaynağı olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.