enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bağımsız Türkiye Partisi’den ‘İlhan Aliyev’e tebrik mesajı

Bağımsız Türkiye Partisi’den ‘İlhan Aliyev’e tebrik mesajı
08.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Bağımsız Türkiye Partisi  (BTP) Sözcüsü Emre Polat, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev’in Karabağ’ın zafer gününün 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümüne gelmesiden zafer tarihini 8 Kasım olarak ilan etmesi dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Emre Polat "Aliyev'i tebrik ediyoruz" || Bağımsız Türkiye Partisi - Bağımsız Türkiye Partisi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Merkezinden Parti Sözcüsü Emre Polat

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Merkezinden Parti Sözcüsü Emre Polat yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Hüseyin Baş’ın uyarısı ile Karabağ’ın zafer gününün 10 Kasım Atamızın vefat yıldönümüne gelince 8 Kasım olarak ilan eden Can Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i tebrik ederiz” dedi.

“BTP olarak sadece Türkiye’nin değil, dünyanın gündemini belirliyoruz” diyen Sözcü Emre Polat, “Nasıl merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş, Milli Ekonomi Modeli ile dünyanın gündemini belirlediyse, şimdi de Genel Başkanımız Hüseyin Baş da yaptığı çıkışlarla dünya gündemini belirliyor” açıklamasını yaptı.

Emre Polat, “Türkiye olarak hepimizin tek yürek olarak yanında yer aldığımız Can Azerbaycan’ımızın yıllardır işgal altında olan Dağlık Karabağ bölgesinde elde ettiği muhteşem zafer ile hepimiz gurur duyduk. Yüreğimiz adeta Can Azerbaycan’ımız ile bir attı ve alınan zafer ile göğsümüz kabardı” dedi.

Aliyev, Atatürk'e saygısından kutlamayı iki gün öne çekti - glbnews.com

Açıklamada, “Azerbaycan’ımız haklı olarak düşmanı topraklarından attığı bu önemli günü, 10 Kasım tarihini Zafer Günü olarak ilan edecekti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı çok muhterem İlham Aliyev başkanımız da bu yönde bir adım atacakken, Sayın Genel Başkanımız Hüseyin Baş beyin kendisine attığı tweet ile Sayın Başkandan 10 Kasım tarihini değiştirmesini rica etti” denildi.

Bağımsız Türkiye Partisi  (BTP) Sözcüsü Emre Polat, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Sayın Genel Başkanımız attığı tweette şu ifadeleri kullandı, “Bayrakları yarıya indirdiğimiz gün öte yandan zafer mi kutlayacağız? Karabağ Zaferi Türk’ün Milli Mücadelede ilham kaynağı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e armağan edilmelidir.

BTP Sözcüsü Emre Polat: İktidarın vatandaşımıza 15 gün bakacak parası yok - Kocaeli Gazetesi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş

Genel Başkanımız Hüseyin Baş’ın bu tarihi uyarısını dikkate alan Sayın İlham Aliyev başkanımız bu zafer gününü 8 Kasım olarak değiştirmiştir.

Bu tarihi hassasiyetinden dolayı Sayın Başkan İlham Aliyev’i can ı gönülden tebrik ediyor ve millet olarak bu hassasiyeti hiçbir zaman unutmayacağımızı bildirmek istiyoruz.

Sayın Genel Başkanımızın bu uyarısı ile yapılan bu değişikliği attığı tweet ile tebrik eden değerli Azerbaycan milletvekili Ganire Pashayeva Hanım efendiye de şükranlarımızı arz ediyoruz. Aynı zamanda kardeş Azerbaycan’dan arayarak, mail , tweet atarak tebrik ve teşekkürlerini ifade eden sayıları binlerle ifade edilecek her kademeden kardeşimize de teşekkür ediyoruz”.

Atatürk'ün Kişiliği ve Özellikleri - E.C.A Elginkan Anadolu Lisesi

Atatürk’ü sahiplenen tek parti biziz

Bu vesile ile Türkiye’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gerçekten sahiplenen tek partinin Bağımsız Türkiye Partisi olduğuna da vurgu yapan  Emre Polat, “bizim dışımızda hiçbir partinin bu süreci bırakın takip etmeyi, gündemine bile almadığını görmüş olduk. Özellikle Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne kurumsal olarak ne de bireysel olarak sürece dâhil olmamasını üzülerek takip ettik. Bu durum bile Mustafa Kemal Atatürk’ü savunan ve değerlerini koruyacak yegâne hareketin partimiz olduğu gerçeğini ispata yeterlidir” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi  (BTP) Sözcüsü Emre Polat, bu süreçte Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere hükümet yetkililerinden herhangi bir girişimin olmamasını, sürecin sonunda da Bağımsız Türkiye Partisi’ne  (BTP) ve Genel Başkanına bir teşekkürün bile çok görülmesi esefle takip ettiklerini açıkladı.

Emre Polat, açıklamasının sonunda, “Tek millet iki devlet olduğumuz Can Azerbaycan’ımıza, kıymetli devlet Başkanları İlham Aliyev’e ve yüreğimizin bir attığı Azerbaycanlı kardeşlerimize şükranlarımızı arz ediyoruz.” şeklinde kaydetti.

  http://www.btp.org.tr/content/view/4422/emre-polat-aliyevi-tebrik-ediyoruz

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.