enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
05:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
00:59 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:55 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:39 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:38 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:12 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:08 Plastik çöp: Türkiye geri dönüşüm efsanesinin neresinde?
00:07 Uluslararası araştırmacılardan İstanbul uyarısı: ‘Depremler adım adım şehre yürüyor’
00:02 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:01 İstanbul Süleymaniye’deki İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) İPAM Darüşşifa Psikoterapi Merkezi açıldı…
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Lideri Hüseyin Baş, ‘Tüm yetki O’nda ama hiçbir sorumluluğu yok ! ‘

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Lideri Hüseyin Baş,  ‘Tüm yetki O’nda ama hiçbir sorumluluğu yok ! ‘
11.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel başkanı Hüseyin Baş orman yangınları üzerine değerlendirme yaptı. 
“Bir bakanın çıkıp, ‘Yangını elimizle mi söndüreceğiz’ demesine şahit olduk” diyen Hüseyin Baş,  “Kimse sana elinle söndür demiyor. Biz işin burasında değiliz. Biz işin hazırlık boyutundayız. Buna ne kadar hazırız? Şimdi önümüzde beklenen büyük İstanbul depremi var. Buna ne kadar hazırız? Oradaki yangına bu kadar hazırsak, Allah muhafaza İstanbul’da yarın bir deprem olsa yapacak hiçbir şeyimiz yok gibi görünüyor. Merkezi hükümetin üzerine düşen görev bununla mücadeledir” dedi.
Orman kanunu !
Orman kanununun  69. Maddesinin , “Yangınlarla mücadeleyi Orman Müdürlüğü yapar” dediğini ifade eden BTP lideri, “Kanun sorumluğu merkezi hükümete bağlıyor. Orman kanununda bile bu görev merkezi hükümetin ama yönetilen orman kanunları hangi orman kanunu onu bilmiyorum. Biz ne duyduk, ‘Bunlar belediyenin işi’ diye duyduk. “ şeklinde konuştu.
Sorumlu kim?
“Burada problem şu; siz tüm yetkiyi kendinizde birleştirin ama hiçbir sorumluluğu almayın” diyen Hüseyin Baş şöyle devam etti;  “Milli Eğitim Bakanı istifa etti veya görevden alındı. Eğitimin kötü olmasının sorumlusu muhalefet olabilir, belediyeler olabilir hatta öğrenciler olabilir ama yetkili kişi sorumlu değil. Maliye Bakanı istifa etti. Maliye Bakanı sorumlu olabilir, vatandaş sorumlu olabilir ama yetkilisinde sorumluluk yok. Böyle bir düzende gelinen sonuç bu.”
“İnanılmaz bir koordinasyon eksikliği var”
“Biz yangınlarda inanılmaz bir koordinasyon eksikliği olduğunu gördük” diyen BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş şu ifadeleri de kullandı; “Trabzon Milletvekili sayın Ahmet Kaya THK uçaklarının önünde röportaj verdi, ‘uçaklar burada’ dedi. Bunların her türlü tamiratı yapılabilir ve gerekli yangın söndürme işlemlerini yapabilecek kabiliyetteki uçaklar. Çok daha gelişmiş teknolojiye sahip uçaklar olabilir ama elimizde kovayla su taşıtarak yangın söndürmekten çok daha makul olduğu kesin. Ülkede Orman Bakanlığı’nın bir tane yangın söndürme uçağı yok ama özel uçağı var. THK uçakları ise hangarda çürümeye terk ediliyor. Çıkmış bir belediye başkanı, ‘Evi yanmayanlar keşke benim evimde yansaydı diyecek’ dedi. Gelinen bu noktanın sebebi bizim birliğimizi muhafaza edecek milli şuurdan ve duygulardan uzaklaşmamızdır”

(TÜHA Haber Ajansı,11 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.