enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
23:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
22:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
07:03 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Erdoğanyılmaz

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Erdoğanyılmaz
24.02.2024
A+
A-

* Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Erdoğanyılmaz oldu.

* 25 yaşında Avukat bir olan Erdoğanyılmaz aynı zamanda yapay zeka ve teknoloji alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kurum ve İmamoğlu'na genç rakip: BTP'nin İstanbul adayı belli oldu

İstanbul’un en genç belediye başkan adayı olan Erdoğanyılmaz çıktığı ilk programda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.Cumhuriyetin kazanımlarını bir bir kaybettik“Kendimi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin muhatabı kabul eden bir Türk genciyim” diyerek söze başlayan Erdoğanyılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kronikleşmiş problemleri var. Cumhuriyetin ilk yıllarında, genç Cumhuriyet sanayi devrimleri yapmış, tarım devrimleri yapmış, inkıraza uğramış bir imparatorluktan dünyada saygı duyulan bir devlet inşa etmiştir. Fakat bundan sonra maalesef Cumhuriyetin kazanımlarının bir bir elden çıkartılmasına üzülerek şahit olduk” ifadelerini kullandı.“Türk milleti bir çözümsüzlük denkleminin içine gömülmüştür”Türkiye’nin deprem gibi, yapay zeka devrimini kaçırmak gibi çok büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Erdoğanyılmaz, tüm bunlara rağmen siyasete günlük polemiklerle uğraşıyor dedi ve şöyle devam etti; “Biz Türk gençliği olarak, bugün ulusal güvenlik problemi niteliğinde, İstanbul depremi gibi, ülkemizin yapay zeka devrimi gibi büyük bir devrimi kaçırıyor olması gibi, çok önemli tarihi problemlerle karşı karşıyayız. Bu aslında bizim için varlık mücadelesi. Biz bütün bu problemlere rağmen siyasi polemiklerle uğraşıyoruz, günlük siyasi problemlerle uğraşıyoruz. İktidar ve muhalefet asli vazifesini unutmuştur ve Türk gençliği, Türk milleti bir çözümsüzlük denkleminin içine gömülmüştür. Aslında çözülebilecek sorunları umursamayan ve kendi siyasi rantı peşinde koşan bir iktidar – muhalefet denklemiyle karşı karşıyayız.”

Resim önizlemesi“Türk genci olarak bir görev üstlendik”“Bu noktada, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin muhatabı bir Türk genci olarak bir görev üstlendik” diyen Erdoğanyılmaz, “Bağımsız Türkiye Partisi, beni İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday göstermiş oldu. Tabii ben sadece bir sembolüm. Türkiye’nin dört bir tarafında partimiz tarafından birçok genç aday gösterildi. Bağımsız Türkiye Partisi siyasette farklı bir farkındalık yaratmak istiyor, farklı bir yaklaşım uyandırmak istiyor. Ben bu noktada tüm Bağımsız Türkiye Partisi gönüllerine, bu tarihi sorumluluğu üstlendiği için, biz genç adaylara olan destekleri için, siyaseti dönüştürme gayeleri için çok teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız Hüseyin Baş Bey’e çok teşekkür ediyorum. Gençlerin konuşmasının önemli olduğunu söyleyen ve bize fikirlerimizi özgürce ifade edebileceğimiz bir platform oluşturan Prof. Dr. Haydar Baş Bey’i, partimizin kurucu genel başkanını özlemle anıyorum” dedi.

BTP'nin İstanbul adayı Cihan Erdoğanyılmaz oldu - Türkiye SaatiCihan Erdoğan Yılmaz kimdir?BTP İstanbul Adayı Cihan Erdoğanyılmaz kendisini ise şu şekilde tanıttı; “Ben kimim. Bir araştırmacıyım. Ben hukukta yapay zeka üzerine çalışıyorum. İstanbul barosuna bağlı bir avukatım. Aynı zamanda Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Kamu tezi yüksek lisans eğitimim de devam ediyor. Bahsettiğimiz yapay zeka devrinde büyük şirketlerin devrimlerine sadece seyirci konumundayız. Biz bunu Türkiye’de nasıl uygulayabiliriz özellikle hukuk alanında, Adalet sistemini geliştirecek dil modelleri nasıl geliştirebiliriz? Yapay zeka alanında bu konuda çalışmalarımız var. Yurt dışından ve yurt içinden beraber çalıştığımız çok değerli araştırmacılar var. Bu projelerimizi de İstanbul’da uygulamak istiyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.