enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:50 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:37 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
17:23 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
14:20 Su Politikaları Uzmanı YILDIZ: Yapay yağış çözüm olur mu?
00:36 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:06 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:42 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı…
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:11 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:41 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:05 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:43 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:14 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:03 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:24 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:48 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Erdoğanyılmaz

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Erdoğanyılmaz
24.02.2024
A+
A-

* Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Erdoğanyılmaz oldu.

* 25 yaşında Avukat bir olan Erdoğanyılmaz aynı zamanda yapay zeka ve teknoloji alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kurum ve İmamoğlu'na genç rakip: BTP'nin İstanbul adayı belli oldu

İstanbul’un en genç belediye başkan adayı olan Erdoğanyılmaz çıktığı ilk programda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.Cumhuriyetin kazanımlarını bir bir kaybettik“Kendimi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin muhatabı kabul eden bir Türk genciyim” diyerek söze başlayan Erdoğanyılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kronikleşmiş problemleri var. Cumhuriyetin ilk yıllarında, genç Cumhuriyet sanayi devrimleri yapmış, tarım devrimleri yapmış, inkıraza uğramış bir imparatorluktan dünyada saygı duyulan bir devlet inşa etmiştir. Fakat bundan sonra maalesef Cumhuriyetin kazanımlarının bir bir elden çıkartılmasına üzülerek şahit olduk” ifadelerini kullandı.“Türk milleti bir çözümsüzlük denkleminin içine gömülmüştür”Türkiye’nin deprem gibi, yapay zeka devrimini kaçırmak gibi çok büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Erdoğanyılmaz, tüm bunlara rağmen siyasete günlük polemiklerle uğraşıyor dedi ve şöyle devam etti; “Biz Türk gençliği olarak, bugün ulusal güvenlik problemi niteliğinde, İstanbul depremi gibi, ülkemizin yapay zeka devrimi gibi büyük bir devrimi kaçırıyor olması gibi, çok önemli tarihi problemlerle karşı karşıyayız. Bu aslında bizim için varlık mücadelesi. Biz bütün bu problemlere rağmen siyasi polemiklerle uğraşıyoruz, günlük siyasi problemlerle uğraşıyoruz. İktidar ve muhalefet asli vazifesini unutmuştur ve Türk gençliği, Türk milleti bir çözümsüzlük denkleminin içine gömülmüştür. Aslında çözülebilecek sorunları umursamayan ve kendi siyasi rantı peşinde koşan bir iktidar – muhalefet denklemiyle karşı karşıyayız.”

Resim önizlemesi“Türk genci olarak bir görev üstlendik”“Bu noktada, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin muhatabı bir Türk genci olarak bir görev üstlendik” diyen Erdoğanyılmaz, “Bağımsız Türkiye Partisi, beni İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday göstermiş oldu. Tabii ben sadece bir sembolüm. Türkiye’nin dört bir tarafında partimiz tarafından birçok genç aday gösterildi. Bağımsız Türkiye Partisi siyasette farklı bir farkındalık yaratmak istiyor, farklı bir yaklaşım uyandırmak istiyor. Ben bu noktada tüm Bağımsız Türkiye Partisi gönüllerine, bu tarihi sorumluluğu üstlendiği için, biz genç adaylara olan destekleri için, siyaseti dönüştürme gayeleri için çok teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız Hüseyin Baş Bey’e çok teşekkür ediyorum. Gençlerin konuşmasının önemli olduğunu söyleyen ve bize fikirlerimizi özgürce ifade edebileceğimiz bir platform oluşturan Prof. Dr. Haydar Baş Bey’i, partimizin kurucu genel başkanını özlemle anıyorum” dedi.

BTP'nin İstanbul adayı Cihan Erdoğanyılmaz oldu - Türkiye SaatiCihan Erdoğan Yılmaz kimdir?BTP İstanbul Adayı Cihan Erdoğanyılmaz kendisini ise şu şekilde tanıttı; “Ben kimim. Bir araştırmacıyım. Ben hukukta yapay zeka üzerine çalışıyorum. İstanbul barosuna bağlı bir avukatım. Aynı zamanda Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Kamu tezi yüksek lisans eğitimim de devam ediyor. Bahsettiğimiz yapay zeka devrinde büyük şirketlerin devrimlerine sadece seyirci konumundayız. Biz bunu Türkiye’de nasıl uygulayabiliriz özellikle hukuk alanında, Adalet sistemini geliştirecek dil modelleri nasıl geliştirebiliriz? Yapay zeka alanında bu konuda çalışmalarımız var. Yurt dışından ve yurt içinden beraber çalıştığımız çok değerli araştırmacılar var. Bu projelerimizi de İstanbul’da uygulamak istiyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.