enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BAE’ye Silah Satışını Engelleyecek Yasa ABD Senatosu’ndan Geçmedi

BAE’ye Silah Satışını Engelleyecek Yasa ABD Senatosu’ndan Geçmedi
13.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Trump yönetiminin Birleşik Arap Emirlikleri’ne 23 milyar dolarlık silah satışı yapmasını önlemeye yönelik ABD Senatosu’na sunulan iki ayrı tasarı reddedildi.

Tasarılar, 47’ye 49 ve 46’ya 50 red oylarıyla reddedildi. Söz konusu tasarılar Senato’dan geçseydi Başkan Donald Trump’ın veto etmesi bekleniyordu.

Yasa tasarılarını hazırlayan senatörler, ulusal güvenlikle ilgili endişelerini dile getirmişlerdi. Demokrat Senatör Chris Murphy, yaptığı değerlendirmede, “Bu satışta özellikle danışma süreci çok önemliydi. İlk kez Ortadoğu’nun merkezinde bir yere F-35’ler ve MQ-9 Reaper insansız hava araçları satacağız. Bu daha önce hiç olmadı” dedi.

Uluslararası Af Örgütü’nden Yemen uyarısı

Uluslararası Af Örgütü de Trump yönetiminin Birleşik Arap Emirlikleri’ne savaş uçağı ve insansız silahlı hava aracı satmasından duyulan endişeyi dile getiriyor. Örgüt, BAE’nin bu silahları Yemen’de kullanacağını belirtiyor.

Örgüt tarafından Kasım ayında yapılan açıklamada, “ABD yönetimi, çatışmalarda kullanılacak silahları Birleşik Arap Emirlikleri’ne tedarik etmekten kaçınmalı ve Yemen’deki savaş suçlarına ortak olma riskinden uzak durmalıdır” denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı verilerine göre Birleşik Arap Emirlikleri’ne 50 adet F-35 savaş uçağının da aralarında yer aldığı toplam 23 milyar 370 milyon dolarlık silah satışı yapılacak. Satılacak silahlar arasında 3 milyar dolarlık silahlı insansız hava araçları ve 10 milyar dolarlık havadan havaya ve havadan karaya füzeler de bulunuyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, daha önce yaptığı bir açıklamada, silah satışı kararını savunmuş ve bu satışın Birleşik Arap Emirlikleri’ni ABD’nin daha güçlü bir ortağı haline getireceğini ve bölgede İran etkisine karşı İsrail’in de savunulmasına katkıda bulunacağını söylemişti.

Demokrat Senatör Bob Menendez, Pompeo’nun bu açıklamasına, “İran’ın ABD’nin ulusal güvenliğine tehditleri konusunda net bilgiye sahibiz. Ancak F-35’lerin ya da silahlı insansız hava araçlarının hangi tehdide karşı kullanılacağını anlayamadık” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.