enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:25 Kocaeli Büyükşehir Başkanı Büyükakın: Yeni yüzyıl Türklüğün yüzyılı olacak
07:20 Aile Birliğimiz Tehlike Altında
00:10 Dr. Elvin Abdurahmanlı: “Türk Dünyası Artık Küresel Bir Aktör” 
00:04 Azerbaycan – Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 34 . Yılı
17:40 İklim değişikliklerin dünyamıza Faturası: Susuzluk
12:55 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
00:31 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
00:24 CHP Genel Başkanı Özel’in ‘ben 30 yıl yatarım, siz de yatarsınız’ sözlerine tepkiler sürüyor
00:22 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
00:20 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
00:04 Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
18:23 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:58 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:54 Binlerce Alıcı, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin İstanbul’a Gelecek
10:54 Ömer Çelik, “Karanlık siyasetlerin takip edildiğini görüyoruz”
10:09 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:47 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 kasım ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.
00:42 Bakan Göktaş, “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı”nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Azerbaycan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için önemli bir adım daha…

Azerbaycan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için önemli bir adım daha…
07.05.2025
A+
A-

* Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 3 Mayıs Türkçülük Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanırken, aynı gün de Türk devletlerinin ve ulusal kurumlarının lise öğrencileri arasında düzenlenen ilk Türk Entegrasyon Olimpiyatı (TEO) finali gecesi gerçekleştirildi.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

BAKÜ, 07 MAYIS 2025 – Türk Entegrasyon Olimpiyatı’nın (TEO) final gecesi, Azerbaycan İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Turan ve Azerbaycan bayrakları sahnede yerini aldı.

Türkiye Entegrasyon Olimpiyatı’nın fikir babası ve proje lideri Doçent Şamil Sadık, etkinliğin açılış konuşmasında,
“Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yemin töreninde söylediği: “Uluslararası kuruluşlarla ilgili adımlarımızı kendimiz atacağız, öncelikle Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu bizim için bir önceliktir” sözlerinin Türkiye Entegrasyon Olimpiyatları fikrini doğurduğunu dile getirdi.

Resim eki ön izlemesi

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin yürüttüğü devlet politikasının, Türk Devletleri Teşkilatı’na bakışını açıkça gösterdiğini ifade eden Sadık, “Bu noktaya vurgu yapan Devlet Başkanı Aliyev’in, Türk Devletleri Teşkilatı’nın bizim tek ailemiz olduğunu ve “Bu bizim için temel uluslararası kuruluştur, çünkü o bizim ailemizdir. Başka bir ailemiz yok. Ailemiz Türk dünyasıdır” dediğini hatırlattı.

Şamil Sadık, TEO-nun bu yılkı kapsamının Azerbaycan, Türkiye, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kerkük Türkleri olduğunu belirtti.

Resim eki ön izlemesi

Ödülü sahnede sunan CASCFEN Başkanı ve Azerbaycan Basın Konseyi Kontrol ve Denetim Komisyonu Sekreteri Nadir İsmayılov, anlamlı bir mesaj verdi.

İsmayılov, “Bugün dünyada Kıbrıs Türklerine yönelik yaşanan haksızlıklara karşı bir duruş sergilemek istedik. Kıbrıs Türk halkının devlet olma hakkı dünya kamuoyu tarafından tanınana kadar, bu ödülü yalnızca finale kalan KKTC’li öğrencilere vereceğiz” dedi.

İsmayılov ayrıca, CASCFEN’in bu yıl Türk Entegrasyon Olimpiyatı’na medya ve bilgi desteği sunduğunu, bundan sonra da gençlerin Türk dünyası ortak değerleri etrafında buluşmasını teşvik edeceklerini belirtti.

Azerbaycan’ın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Orta Asya ve Güney Kafkasya İfade Özgürlüğü Ağı (CASCFEN) tarafından oluşturulan özel “Akıllı Bala” ödülü, Olimpiyat’ta KKTC’yi başarıyla temsil eden lise öğrencisi Fatih Kerem Erba’ya takdim edildi.

Türk Entegrasyon Olimpiyatı (TEO), Türk devletleri ve kardeş topluluklardan gelen 13-16 yaş arası öğrencileri bir araya getirerek “Dilde, fikirde, işte birlik” ideali doğrultusunda bilgi ve kültür alışverişini teşvik ediyor.

2025 yılı olimpiyatlarına Azerbaycan, Türkiye, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Gagavuz Yeri’nden 13-16 yaş aralığındaki öğrenciler katıldı. Final etabında bilgilerini sınayan öğrencilerden 20’si altın, 20’si gümüş, 20’si de bronz madalya ile ödüllendirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.