Azerbaycan, BRICS’e katılmak istediğini duyurdu

Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova, BRICS 10. Parlamento Forumu’nda çok kutupluluk ilkesinin önemi vurgulayarak, ülkesinin birliğe katılma isteğini duyurdu.
TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency
Gazeteci Veysel KAVRAYAN, EuroNews’e dayandırdığı haberinde, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova, Rusya’nın St. Petersburg kentinde 11 Temmuz Perşembe günü düzenlenen BRICS 10. Parlamento Forumu’da yaptığı konuşmada, çok taraflılığın güçlendirilmesinin önemine vurgu yaparak, ülkesinin “BRICS’e katılma arzusu” içinde olduğunu belirtti.
Azerbaycan Milli Meclisi’nden yapılan yapılan açıklamada, ülkesinin hem ikili ilişkilerde hem de çok taraflı formatlarda diyaloğu, işbirliğini ve dayanışmayı önemsediğini belirten Gafarova, “Bu ilkeler aynı zamanda BRICS’in öncelikleridir. Azerbaycan, BRICS’e katılma arzusunu dile getiriyor” dedi.
Yorumlar