enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Ayın Tarihi” dergisinin 2024 Temmuz sayısı yayında

“Ayın Tarihi” dergisinin 2024 Temmuz sayısı yayında
02.08.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, “Ayın Tarihi” dergisinin dokuzuncu sayısını kamuoyunun istifadesine sundu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Derginin “Ayın Dosyası” bölümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü konusu ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirdiği çok yönlü diplomasi trafiği, temmuz ayı içerisinde katıldığı önemli zirveler ve yurt dışı ziyaretleri de dergide yer verilen konular arasında bulunuyor.

Uluslararası medyada Türkiye ilgili haberlerin derlendiği ve 1995 yılında silahsız kadın, çocuk ve sivillerin acımasızca öldürüldüğü “Srebrenitsa Soykırımı”nın anıldığı derginin bu sayısında ayrıca “Amerika Sonrası Dünyaya Hazırlık NATO’da Son Akşam Yemeği” başlıklı yazı öne çıkıyor.

Derginin “Türkiye” bölümünde gündeme dair önemli gelişmelere ek olarak Denizcilik ve Kabotaj Bayramı vesilesiyle Türkiye’nin deniz gücü ve donanmasının güçlendirilmesi amacıyla atılan yerli ve millî adımlar yakın mercek altına alınıyor.

Bunun yanında “Türkiye’nin Yumuşak Gücü Türk Dizileri” başlığında kültürel diplomasi araçlarından biri olan Türk dizilerinin hem ekonomiye hem de kültürler arası etkileşimin artmasına yönelik katkıları, verilerle ortaya konuluyor.

15 Temmuz 2016’da darbecilere karşı verilen destansı mücadelenin sembolü olarak inşa edilen 15 Temmuz müzelerinin anlatıldığı “Kültür Sanat” bölümünde ayrıca 24 Temmuz 2020’de yeniden ibadete açılan Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethinden sonra ilk cuma namazını kıldığı “fethin sembolü” Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ne dair değerli bilgiler okuyucularla paylaşılıyor.

Vefa” başlığında “Tarihçilerin Kutbu” ve “Şeyhü’l–Müverrihin” olarak nitelendirilen saygın tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık’ın vefatının 8. yıl dönümünde, hayatından öne çıkan kesitlerle anlatıldığı Ayın Tarihi dergisinin temmuz sayısında aynı zamanda “Yedi Güzel Adam”dan biri olan usta şair ve yazar Erdem Bayazıt anılıyor.

Kurulduğu 24 Temmuz 2018’den bu yana stratejik iletişimin kurumsallaşması çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının 6. yıl dönümünün de işlendiği derginin bu sayısında “Euro 2024’te Millî Takıma Gençlik Aşısı”, “Belirsizlik Çağında NATO İçin Sınamalar ve Fırsatlar Yuvarlak Masa Toplantısı”, “TRT 12 Punto 2024 Ödül Töreni”, “CİMER’e Gelen Mesajlarla Vatandaşların Gözünden 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü”, “Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri”, “Arşivden: 50. Yıl Dönümünde Kıbrıs Barış Harekâtı” öne çıkan diğer başlıklar arasında yer alıyor.

Başyazısını İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un kaleme aldığı dergi “Ayın Dosyası”, “Türkiye”, “Diplomasi”, “Dünya”, “Kültür-Sanat”, “İletişim”, “Yayın” başlıklı 7 bölümden oluşuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.