enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:37 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
09:01 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
00:46 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:18 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bine Yakın Rekor Başvuru
00:13 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:13 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
00:04 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:07 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:06 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:06 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:04 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:04 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:03 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:03 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
00:02 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Ayın Tarihi” dergisinin 2024 Temmuz sayısı yayında

“Ayın Tarihi” dergisinin 2024 Temmuz sayısı yayında
02.08.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, “Ayın Tarihi” dergisinin dokuzuncu sayısını kamuoyunun istifadesine sundu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Derginin “Ayın Dosyası” bölümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü konusu ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirdiği çok yönlü diplomasi trafiği, temmuz ayı içerisinde katıldığı önemli zirveler ve yurt dışı ziyaretleri de dergide yer verilen konular arasında bulunuyor.

Uluslararası medyada Türkiye ilgili haberlerin derlendiği ve 1995 yılında silahsız kadın, çocuk ve sivillerin acımasızca öldürüldüğü “Srebrenitsa Soykırımı”nın anıldığı derginin bu sayısında ayrıca “Amerika Sonrası Dünyaya Hazırlık NATO’da Son Akşam Yemeği” başlıklı yazı öne çıkıyor.

Derginin “Türkiye” bölümünde gündeme dair önemli gelişmelere ek olarak Denizcilik ve Kabotaj Bayramı vesilesiyle Türkiye’nin deniz gücü ve donanmasının güçlendirilmesi amacıyla atılan yerli ve millî adımlar yakın mercek altına alınıyor.

Bunun yanında “Türkiye’nin Yumuşak Gücü Türk Dizileri” başlığında kültürel diplomasi araçlarından biri olan Türk dizilerinin hem ekonomiye hem de kültürler arası etkileşimin artmasına yönelik katkıları, verilerle ortaya konuluyor.

15 Temmuz 2016’da darbecilere karşı verilen destansı mücadelenin sembolü olarak inşa edilen 15 Temmuz müzelerinin anlatıldığı “Kültür Sanat” bölümünde ayrıca 24 Temmuz 2020’de yeniden ibadete açılan Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethinden sonra ilk cuma namazını kıldığı “fethin sembolü” Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ne dair değerli bilgiler okuyucularla paylaşılıyor.

Vefa” başlığında “Tarihçilerin Kutbu” ve “Şeyhü’l–Müverrihin” olarak nitelendirilen saygın tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık’ın vefatının 8. yıl dönümünde, hayatından öne çıkan kesitlerle anlatıldığı Ayın Tarihi dergisinin temmuz sayısında aynı zamanda “Yedi Güzel Adam”dan biri olan usta şair ve yazar Erdem Bayazıt anılıyor.

Kurulduğu 24 Temmuz 2018’den bu yana stratejik iletişimin kurumsallaşması çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının 6. yıl dönümünün de işlendiği derginin bu sayısında “Euro 2024’te Millî Takıma Gençlik Aşısı”, “Belirsizlik Çağında NATO İçin Sınamalar ve Fırsatlar Yuvarlak Masa Toplantısı”, “TRT 12 Punto 2024 Ödül Töreni”, “CİMER’e Gelen Mesajlarla Vatandaşların Gözünden 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü”, “Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri”, “Arşivden: 50. Yıl Dönümünde Kıbrıs Barış Harekâtı” öne çıkan diğer başlıklar arasında yer alıyor.

Başyazısını İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un kaleme aldığı dergi “Ayın Dosyası”, “Türkiye”, “Diplomasi”, “Dünya”, “Kültür-Sanat”, “İletişim”, “Yayın” başlıklı 7 bölümden oluşuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.