enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
18:46 Kocaeli Kartepe’de Lezzet ve Kültürün Buluşması: Gastronomi Festivali Coşkusu Başladı
08:42 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’na düşen İsrail’in İran saldırısı..
20:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail haydutluğuna artık bir dur denmelidir
11:08 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir Çin Seddi’ne Türk Bayrağı Astı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avusturya’da yeni Başbakan Alexander Schallenberg yemin ederek göreve başladı

Avusturya’da yeni Başbakan Alexander Schallenberg yemin ederek göreve başladı
12.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avusturya’da hakkında yolsuzluk soruşturması başlatılan Sebastian Kurz’un başbakanlıktan istifa etmesinin ardından eski Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg yemin ederek göreve başladı.

Mustafa Kemal Atatürk

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘EuroNews‘den aktardığı haberine göre, boşalan Avusturya Dışişleri Bakanı koltuğuna Türkiye doğumlu Linhart geçti.

Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen tarafından atanan 52 yaşındaki yeni Başbakan Schallenberg ve Türkiye doğumlu yeni Dışişleri Bakanı Michael Linhart, Cumhurbaşkanlığı’ndaki törende yemin etti.

EU leaders rejoice at Alexander Van der Bellen in Austrian election | News  | DW | 05.12.2016

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen

Van der Bellen, törende yaptığı konuşmada söz konusu atamaların ardından beklentinin koalisyon hükümetinin çalışmalarına odaklanması yönünde olduğunu ifade ederek, yeniden şekillendirilen hükümete, halkın siyasete güvenini tesis etmek için büyük sorumluluk düştüğünü dile getirdi.

Bu güvenin sözde kalmaması, yapılacak çalışmalarla sağlanması gerektiğini vurgulayan Van der Bellen, koalisyonda güvenin sağlamlaştırılmasının önemine dikkat çekti.

Schallenberg, istifa eden Kurz gibi mülteci karşıtı tutumuyla biliniyor.

Uzmanlara göre, görev değişiminin ardından Avusturya’nın iç ve dış siyasetinde önemli bir farklılık yaşanmayacak.

Dışişleri Bakanlığına getirilen ve bu bakanlıkta daha önce de çeşitli görevlerde bulunan Ankara doğumlu Linhart, son olarak Avusturya’nın Paris Büyükelçisi olarak hizmet veriyordu.

Bu atamalarla, uzun yıllar Dışişleri Bakanlığında üst düzey görevler üstlenmiş iki diplomat ülkenin yönetim merkezindeki iki kritik noktaya gelmiş oldu.

Başbakan Kurz, istifa etmişti

Savcılık, “rüşvet, yolsuzluk ve güveni kötüye kullanma” suçlamalarıyla eski Başbakan Sebastian Kurz hakkında soruşturma başlatmıştı.

Savcılık, ülkede 2016-18 döneminde Kurz ve partisinden bazı isimlerin Maliye Bakanlığının bütçesini kullanarak bir gazete ve düşünce kuruluşuna para aktardığı iddiasını soruşturuyor.

Söz konusu basın organları marifetiyle Kurz ve partisi lehine kamuoyu yoklamalarının sonuçlarının manipüle edildiği iddiası da soruşturma kapsamında yer alıyor.

Soruşturma nedeniyle 6 Ekim’de emniyet güçleri, Başbakanlık başta olmak üzere Kurz’un başında bulunduğu ÖVP Genel Merkezi ve Maliye Bakanlığında aramalar yapmıştı.

Yolsuzluk soruşturmasında artan baskılar nedeniyle 35 yaşındaki Kurz, cumartesi günü istifa etmişti.

Bu arada Kurz, yanlış herhangi bir şey yapmadığını ve soruşturmanın ‘siyasi sakilerle’ yürütüldüğünü iddia ediyor.

Ayrıca Kurz başbakanlıktan istifa etmiş olsa da parti liderliği görevini yürütmeyi sürdürecek.

Bununla birlikte ülkenin ulusal ajansına yaptığı açıklamada, ‘gölge başbakan’ olmayacağı sözünü verdi.

EK Kaynaklar * AP, AA

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Ekim 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.