enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor!
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:36 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliği, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:28 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) İstanbul ve Ankara’da 10 Ocak buluşmaları
00:24 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:19 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:16 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:13 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:10 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avusturya cep telefonu verilerini değerlendirecek

Avusturya cep telefonu verilerini değerlendirecek
05.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Avusturya koronavirüsle mücadele için cep telefonu konum bilgisi verilerini değerlendirmeyi planlıyor. Cep telefonu olmayanlar için ise konum bildiren bir anahtarlık üzerinde çalışılıyor. 

Reklam

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, Avusturya koronavirüsle mücadele için Paskalya’dan sonra yoğun şekilde cep telefonu konum bilgisi verilerini değerlendirmeyi planlıyor. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz cumartesi akşamı yaptığı açıklamada “Hepimizin tek hedefi var, o da mümkün olduğunca çabuk şekilde özgürlüğümüzü geri kazanmak” diye konuştu.

Bunun için “yardımcı önlemlere ihtiyaç duyulduğunu” vurgulayan Kurz, bu bağlamda cep telefonu konum bilgisi verilerinin değerlendirilmesinin önemli bir temel oluşturacağını kaydetti. Başbakan, Avusturya’da yaklaşık 2 milyon vatandaşın cep telefonu olmaması nedeniyle bu kişiler için de konum bildirecek bir anahtarlık üzerinde çalışıldığını belirtti.

Avusturya Başbakanı, söz konusu bu izlemeye ek olarak hızlı testlere ve enfekte kişilerin temas kurduğu herkesin izolasyonuna ihtiyaç duyulduğunu da vurguladı.

“Ticaret yeniden başlayacak”

Sebastian Kurz, Avusturya’nın koronavirüs stratejisinin bir diğer taşıyıcı unsurunun da risk altındaki gruplar ile yaşlıların korunması, ayrıca sosyal mesafe ve maske kullanımı olduğunu belirtti. Kurz bu önlemlerle, Paskalya’dan sonra normalleşme yolunda bir adım atılmasının amaçlandığını ifade etti. “Ticarete yeniden başlayacağımız açık” diyen Kurz, daha fazla iş yerinin açılacağının da sinyalini verdi.

Avusturya’da mart ayı ortasından bu yana gıda ve temizlik malzemesi satanlar dışındaki hemen hemen tüm işletmeler ve restoranlar kapalı durumda. Ülkede ayrıca sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanıyor.

Avusturya hükümetinin önümüzdeki pazartesi günü Paskalya sonrası dönem için koronavirüsle mücadele planlarını açıklaması bekleniyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Mart 2020]

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma Payitaht “Abdülhamid”den sonra TRT 1 Ekranlarında..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.