enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:07 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:05 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:04 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:03 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:02 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Başkan Donald Trump’ın İran konusundaki önceliği diplomasi”
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avukat Başay Yıldız’a cesaret ödülü

Avukat Başay Yıldız’a cesaret ödülü
04.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da ırkçı terör örgütü NSU davasının avukatlarından Seda Başay Yıldız, Wiesbaden kenti tarafından verilen “2021 Ludwig-Beck Cesaret Ödülü’ne” layık görüldü. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (epd / AI, BÖ)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da Aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütüne yönelik davada müdahil avukatlardan biri olan Seda Başay Yıldız, Wiesbaden kenti tarafından verilen “2021 Ludwig-Beck Cesaret Ödülü’ne” layık görüldü.

Başay Yıldız, Hessen eyaletinin başkenti Wiesbaden kentindeki belediye binasında Cuma akşamı düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) Belediye Başkanı Gerd-Uwe Mende Başay Yıldız’ın aldığı ödülün, “Irkçılığa, nefrete ve yabancı düşmanlığına karşı hukuk devleti için gösterilen cesaret için olduğunu” kaydetti.

Türkiye kökenli ve Marburg doğumlu olan Başay Yıldız, Münih’teki 2013 yılından 2017 tarihine kadar NSU davasında ırkçı terör örgütü tarafından öldürülen Enver Şimşek’in eşinin avukatlığını üstlenememişti. Başay-Yıldız, davanın sonuçlanmasının ardından üç yıl boyunca kendisine ve ailesine yönelik “NSU 2.0” imzalı tehdit mektupları almıştı.

Gazeteci Dunja Hayali törendeki konuşmasında, Başay Yıldız’ın aldığı tehditlere rağmen savunmaya muhtaç olanlar ve tehdit altında olanları savunmak için işini yapmaya devam ettiğini ifade etti. Başay Yıldız da ödülü alırken 1944 yılında Naziler tarafından katledilen, ödülün de isim babası olan Ludwig Beck’e teşekkür etti.

Başay Yıldız, konuşmasında Almanya Anayasası’nın birinci maddesini hatırlatarak, “İnsan onuru dokunulmazdır” dedi. Bunu sağlamanın devletin görevi olduğunu söyleyen Yıldız, “Eğer bu tehdit devletten geliyorsa ne yapılmalı? Eğer sürekli aşırı sağcı saldırılar ve insani olmayan olaylar yaşanmaya devam ediyorsa, bizim onurumuzu devlet ve temsilcilerinden kim koruyor? Bir olay bile çok fazla, anayasamızı kendimiz korumalıyız” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.