enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’dan Mektup Var!

Avrupa’dan Mektup Var!
23.08.2020
A+
A-

Sevgili okurlar bu hafta da sizlere ‘Avrupa’dan Mektup Var!’ Haber Bültenimizde, Brüksel’deki euronews ekibi tarafından hazırlanan haberlere yer vereceğiz.

‘Avrupa’dan Mektup Var!’ Haber Bültenimizin ilk haberi,AB, nükleer faaliyetleri nedeniyle Kuzey Kore’ye uyguladığı yaptırımları bir yıl daha uzattıyla ilgili.

Avrupa Birliği

Avrupa Birliği (AB), Kuzey Kore’ye nükleer faaliyetleri nedeniyle uyguladığı yaptırımları bir yıl uzattı.

AB Konseyinden yapılan açıklamaya göre, 57 kişi ve 9 kuruluşu kapsayan seyahat yasağı ve mal varlıkların dondurulmasını içeren yaptırımlar bir yıl daha devam edecek.

Yaptırımlar, Kuzey Kore’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal eden nükleer faaliyetleri, balistik füze çalışmaları ve diğer kitle imha silahlarıyla ilgili programları nedeniyle uygulanıyor.

AB’nin Kuzey Kore hakkındaki tedbirlerinin birliğin bir ülkeye uyguladığı en sert yaptırımlar olduğu vurgulandı.

AB, Kuzey Kore’ye yönelik yaptırım kararını BM ile uyumlu olarak ilk kez 2006’da almıştı. BM’nin de ayrıca Kuzey Koreli 80 kişi ile 75 kuruluş hakkında yaptırım kararı bulunuyor.

ABD Başkanı Donald Trump da geçen ay Kuzey Kore’ye ülkesinin yaptırımlarını bir yıl uzattığını açıklamıştı.

***

Belçikalılar Covid-19 önlemleri için Bill Gates ve Belçika devletine dava açtı.

Belçika Başbakanı

Bir grup Belçikalı Microsoft’un kurucusu Bill Gates, İngiliz epidemiyolog Neil Ferguson ve Belçika devletine koronavirüs kısıtlamalarından dolayı dava açtı.

Hükümetin panik içinde hatalı kararlar aldığını savunan Belçikalılar, Covid-19 önlemlerinin yürürlükte olduğu her gün için devletin 10 bin euro tazminat ödemesini istiyor.

Mahkeme salonuna maskelerle çıkan davacılar, hükümetin aldığı ‘hatalı veya yanlış’ kararlarla daha fazla insanın hayatının kaybetmesine neden olduğunu düşünüyor.

Belçika basını Avukat Michael Verstraeten’e göre yaklaşık 240 Belçikalının Hollandaca ‘viral çılgınlık’ anlamına gelen Viruswaanzin adlı bir kampanyaya katıldığını yazdı. Kampanyaya destek verenler restoran ve otel endüstrisi üyelerinden oluşuyor.

Verstraeten grubuna göre amaçları Belçika hükümetinin aldığı önlemler konusunda geri adım atması. Avukat Verstraeten bu durumun temel hak ve hürriyetlere zarar verdiğini ve yaşanan krizi daha da derinleştirdiğini söyledi.

Verstraeten, “kısıtlama olmasaydı daha az insan ölürdü. ekonomiyi ve temel hak ve hürriyetleri olumsuz etkilemeyen farklı önlemler alınmalı.” dedi.

Grubun öne sürdüğü argümanlardan biri de eve kapanma olayının ölü sayısını artıracak olması zira acil olmadıkça insanların hastanelere gidemediği belirtiliyor.

***

Brüksel’den Gülsüm ALAN’ın haberine göre, Belçika’da Covid-19 önlemi: Bir aile 4 haftada sadece 5 kişiyle görüşebiliyor.

Belçika Başbakanı Sophie Wilmes

Belçika’da Covid-19 vaka sayısının son zamanlarda artış göstermesi sonucu kriz merkezi toplanarak önlemleri yeniden sıkılaştırdı. Bir ailenin 29 Temmuz’dan beri 4 hafta boyunca sadece 5 kişiyle görüşmesine izin verildi.

Belçika Başbakanı Sophie Wilmes açıklama yaparak, “Şu ana kadar haftada 15 kişiyle görüşülebiliyordu ancak , 4 hafta boyunca herkes için 5 kişiyle sınırlı oldu.” dedi.

İçeride yapılan toplantılarda kişi sayısı yüzü geçemeyecek. Dışarıda ise bu rakam 200 olarak sınırlandırıldı. Her iki durumda maske takmak zorunlu hale getirildi.

Covid-19 vaka sayısının haziran ayında düşmesinin ardından son haftalarda durum yeniden kötüleşti. Ölümler azalsa da pazar günü vaka sayısı 500’ü aştı.

Belçika hükümeti, vaka sayısının kontrol altına alınamaması halinde yeniden sıkı kontroller uygulamak zorunda kalabilecekleri uyarısı yaptı.

Wlmes, “Her şeyi tamamen kapatılmasını önlemek amacıyla, bütün yaş gruplarının her türlü durumda önlemleri yerine getirmesi şart. Kuralların farklı olduğu yurt dışında da bunun böyle olması gerektiği anlamına geliyor. Görüştüğümüz kişi sayısını azalttığımızda, riskleri de azaltmış oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vaka sayısının büyük artış gösterdiği bölgelerden biri Anvers şehri. Yetkililer bölgeye yönelik kuralları daha da sertleştirmeyi planlıyor.

***

Sevgili okurlar bu hafta da ‘Avrupa’dan Mektup Var!’ Haber Bültenimiz bu kadar. Tekrar birlikte olmak dileğiyle hoşça kalınız!

Tuba Nur TÜRKELİ 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı / Avrupa Temsilcisi 

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Ağustos 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.