enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:18 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’dan İsrail’e Batı Şeria Uyarısı

Avrupa’dan İsrail’e Batı Şeria Uyarısı
17.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya yayınladıkları ortak bir açıklamada İsrail’in Batı Şeria’da yeni yerleşim yeri inşası planlarından “derin bir endişe” duyduklarını belirtti.

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, İsrail bu hafta Filistin topraklarındaki Batı Şeria’da 1.300 yeni mesken yeri daha kurulması kararını onayladı. İsrail’in bölgedeki yerleşim yerlerini gözlemleyen kurumun son verilerine göre yeni kararla birlikte toplam mesken sayısı 5 bine yaklaşmış olacak.

Avrupa’nın beş büyük ülkesinin ortak açıklamasında, “İsrail yetkililerinin işgal altındaki Batı Şeria’daki yerleşim yeri sayısını 4.900’ün de üzerine çıkarma kararından derin bir endişe duyuyoruz” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca bu yerleşim projelerinin uluslararası hukuku ihlal ettiği ve “İsrail-Filistin uzlaşmazlığında adil ve kalıcı barışı sağlayabilmek için gereken iki devlete dayalı çözümü” riske attığı savunuldu.

İsrail’in 1967 yılındaki savaş sonucunda ele geçirdiği Filistin topraklarında yerleşim yerleri inşa etmeye devam etmesi birçok ülke yönetimi tarafından yasa dışı olarak kabul ediliyor. Ancak İsrail ve ABD bu görüşe karşı.

Filistinliler ileride kurmayı hedefledikleri devletlerine Batı Şeria’yı da dahil etme çabasında. İsrail ise uluslararası camiadan gelen tepkilere rağmen, Yahudiler’in tarihi mirası olarak gördüğü, 3 milyon Filistinli’nin yaşadığı bu bölgeye zaman içinde 450 bin vatandaşını yerleştirdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.