enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Hataylı çocuklara Karadeniz’de unutulmaz ara tatil deneyimi
00:05 40 Yıllık dostluğun yaratıcısı Türk kahvesi dünyanın dört bir yanında görücüye çıktı
00:04 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
00:03 Şifa, Tat ve Bereket: Kuru Üzümün Türk Mutfağındaki Yolculuğu
00:02 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
00:01 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
00:00 AB Kapısı Letonya’dan Geçiyor: Oturum İzni Almanın Şartları Neler?
09:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
07:25 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
07:21 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
07:18 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
07:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:32 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
00:26 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
00:22 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşünü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’da BioNTech aşısının 12-15 grubuna kullanımına onay

Avrupa’da BioNTech aşısının 12-15 grubuna kullanımına onay
29.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa İlaç Ajansı (EMA), BioNTech/Pfizer aşısının 12-15 yaş arası çocuklarda kullanımını onayladı. Tavsiye kararını uygulama yetkisi AB üyesi ülkelerin ulusal hükümetlerinde. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters / SSB,ET)ye dayandırdığı habere göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) ardından Avrupa’da da 12-15 yaş arası çocuklarda BioNTech/Pfizer aşısının kullanılmasına onay verildi. Avrupa İlaç Ajansı (EMA), söz konusu aşının 12-15 yaş arasındaki çocuklarda BioNTech/Pfizer aşısının kullanılabileceği bildirdi.

BioNTech/Pfizer aşısı Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde  halihazırda 16 yaşından büyüklere uygulanıyor. EMA aşının 12-15 yaş arası gruba iki doz ve en az üç hafta arayla uygulanmasını tavsiye ederek, aşının çocuklara uygulanıp uygulanmayacağına AB üyesi ülkelerin kendi ulusal hükümetlerinin karar vereceğini belirtti.

Çocukların ve gençlerin aşılanması “sürü bağışıklığı” sağlanması ve pandeminin kontrol altına alınmasında kritik bir adım olarak görülüyor.

Alman BioNTech şirketi ve ABD’li ortağı Pfizer, mart ayında 12 ila 15 yaş arası 2 bin 260 kişi üzerinde iki doz uygulanan aşılarının güvenli ve yüksek derecede etkili olduğunu açıklamıştı. BioNTech/Pfizer geliştirdikleri Covid-19 aşısının 12-15 yaş grubunda da kullanılabilmesi için EMA’ya nisan ayı sonunda başvuruda bulunmuştu.

Son olarak ABD ve Kanada’da 12-15 yaş arası çocuklarda BioNTech/Pfizer aşısının denendiği klinik araştırmanın sonuçları New England Journal of Medicine adlı bilim dergisinde yayımlanmış, araştırmada aşının 12-15 yaş aralığındaki çocukları Covid-19 hastalığına karşı koruduğu tespit edilmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.