enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa Sosyalistler Partisi: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız

Avrupa Sosyalistler Partisi: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız
08.03.2023
A+
A-

Avrupa Sosyalistler Partisi (PES), Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek mesajı paylaştı. 

‘PES, Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin adayı Kılıçdaroğlu’nun arkasında duruyor’ başlıklı açıklamada, “Mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye muhalefetinin ortak adayı olarak üye partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu’nu güçlü bir şekilde desteklemektedir.” denildi. 

Kılıçdaroğlu’nun 2017’deki ‘Adalet Yürüyüşü’ hatırlatılan mesajda, “Kılıçdaroğlu, geniş tabanlı muhalefet bloğu Millet İttifakı’nı oluşturan en büyük siyasi parti olan ana muhalefet partisi CHP’nin lideri. Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde Türkiye’nin demokrasisinin dağılmasına karşı çıkmak için 280 mil uzunluğundaki ünlü “Adalet Yürüyüşü”ne liderlik etti” ifadelerine yer verildi.

Muhalefetin Kılıçdaroğlu’nda verdiği desteğin önemli olduğuna değinilen paylaşımda, “Avrupalı sosyalistler ve demokratlar, muhalefet partilerini Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında birleştikleri için takdir ediyor.” denildi.

Erdoğan’a sert eleştiri

AB’deki Sosyalist, Sosyal Demokrat ve İşçi Partilerini bir araya getiren PES, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştirdi.

Açıklamada, “Yaklaşan parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri, Türkiye’nin Erdoğan yönetiminde geçirdiği otoriter sürüklenmeye karşı durmak için çok önemli bir fırsat. Erdoğan, kasıtlı olarak kuvvetler ayrılığını ve siyasi çoğulculuğu hedef aldı, siyasi muhalefete açıkça zulmetti” ifadelerine yer verildi.

“AB üyelik süreci canlanacak”

CHP Avrupa Birliği Temsilciliği Başkanı Kader Sevinç de Kılıçdaroğlu’nun adaylığının “tüm demokratlar arasında heyecan ve güçlü bir destekle karşılandığını” söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun AB üyelik sürecine katkısı olacağına işaret eden Sevinç, mesajında “Bir Cumhuriyet ülküsü olan Avrupa Birliği üyelik sürecimiz de bu taze ve ilerici vizyon ve liderlikle canlanacaktır. Brüksel’de ve AB başkentlerindeki tüm temas ve toplantılarımda dünyanın tüm demokratlarının da bizim heyecan ve umudumuzu paylaştıklarını, dayanışma içinde olduklarını görmekten büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Aynı zamanda PES Yönetim Kurulu üyesi olan Sevinç, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları en yüksek demokratik standartlarda ve “mutlu insanlar ülkesi” olarak anılan bir ülkede yaşamayı hak ediyorlar. Bunu başarmakta kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.