enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:23 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:58 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:54 Binlerce Alıcı, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin İstanbul’a Gelecek
10:54 Ömer Çelik, “Karanlık siyasetlerin takip edildiğini görüyoruz”
10:09 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:47 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 kasım ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.
00:42 Bakan Göktaş, “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı”nda konuştu
00:40 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:37 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:36 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:36 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:28 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:15 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:10 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
00:05 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:03 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
18:01 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
09:22 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa Parlamentosu, AB’ye göçmen alımına ortak düzenleme istiyor

Avrupa Parlamentosu, AB’ye göçmen alımına ortak düzenleme istiyor
22.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği’ne (AB) üye olmayan ülke vatandaşlarının çalışma amacıyla AB’ye göçünün temel şartlarını belirleyen ortak bir düzenleme çıkarılmasını talep ediyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/ETO,JD)ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere çalışmaya gelmek isteyenlerin gelişini ve koşullarını düzenleyen ortak bir kurallar kataloğu hazırlanmasını talep etti. Strasbourg’daki Avrupa Parlamentosu’nda milletvekillerinin Perşembe günü onayladığı raporda, AB dışı ülkelerden iş göçünün temel şartlarını düzenleyen ortak bir kurallar kataloğunun şart olduğu belirtildi.

Söz konusu kurallar kataloğunun AB üyesi olmayan ülkelerden AB üyesi ülkelere çalışmak için gitmek isteyenlerin, seyahatten ikamete ve sahip olacakları haklara kadar temel ihtiyaçlarına dair düzenlemeleri içermesi öngörülüyor. Mevcut iş göçü düzenlemelerinin ise bölük pörçük olduğuna işaret ediliyor ve çalışmak amacıyla geleceklere dair hukuki düzenlemelerin ortak hâle getirilmesi isteniyor.

Kuralların ortak hale getirilebilmesi amacıyla, başvuru işlemlerine, başvuruların reddedilmesine ve gerekçelerine, çalışmaya gelenlerin tek bir işverene bağlı kalmaksızın işyerini değiştirebilmesine dair yönetmeliklerin de üye ülkelerde eşitlenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Ortak merkezi sistem talebi

AP milletvekilleri ayrıca, arz ile talep arasındaki işleyişi en iyi hale getirebilmek amacıyla da bir “Avrupa Birliği yetenekler havuzu” ile bir de “Uygun işler platformu” kurulmasını, bunların işverenler ve AB ülkeleri dışından gelmek isteyenler için ortak bir merkezi yerden yürütülmesi talep ediliyor.

Avrupa Parlamentosu’na göre yasal iş göçü hem göç edilen hem de göç veren ülkelerin refahının artması, inovasyonu ve büyümesine katkı sunacak bir gelişme. AP milletvekilleri ayrıca, yasal yollardan göçün düzensiz göçü, bu yolla insanların sömürülülmesini ve insan tacirlerinin işlerini de azaltacağını dile getiriyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.