enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa koronavirüs önlemlerini yeniden artırıyor

Avrupa koronavirüs önlemlerini yeniden artırıyor
11.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Koronavirüsün Delta varyantı, Avrupa’nın bazı ülkelerinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bir süre önce vaka sayılarının düşmesi ile kaldırılan bazı önlemler yeniden uygulanmaya başlanıyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / ET,EC)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa’nın pek çok ülkesinde ve bazı bölgelerinde Delta varyantı nedeniyle koronavirüs önlemleri yeniden sertleştiriliyor. Hollanda’da bu bağlamda diskotek ve gece kulüpleri tekrar kapatılırken, restoranlar geceyarısına kadar açık kalabilecek. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, söz konusu önlemlerin 13 Ağustos’a dek geçerli olacağını açıkladı. Ülkede vaka sayıları son bir hafta içinde yedi kat artmıştı.

İspanya’nın Katalonya bölgesinde de sosyal hayata kısıtlamalar getirildi. Gece kulüpleri kapatılırken, açık alanda 500’den fazla kişinin olduğu herhangi bir etkinliğe katılanlardan tamamen aşılandığına dair bir belge ya da güncel negatif test sonucu istenecek. Katalonya son dönemde İspanya’da koronavirüs vakalarının en hızlı arttığı bölge olmuştu. Ancak şu an vaka sayıları ülkenin tamamında yükseliyor.

Thomas Bareiß

Thomas Bareiß

Bu sebepten dolayı da Alman hükümeti İspanya’yı bugünden itibaren geçerli olmak üzere yeniden “risk bölgesi” listesine dahil etti.

Federal Hükümetin Turizm Sorumlusu Thomas Bareiß, Augsburger Allgemeine gazetesine verdiği röportajda, İspanya’nın riskli bölgeler kategorisine alınması ile ilgili olarak, “Bu, seyahatlerin güvenli bir biçimde yapılmaya devam edilmesi için makul bir karar” dedi. Bareiß ayrıca, bu kararla birlikte uygulamada değişen tek şeyin, Almanya’ya dönüşlerde negatif test sonucu bulundurma şartı olduğunu ifade etti.

Londra’daki final endişe yaratıyor

İngiltere’nin başkenti Londra’da bu akşam İtalya ile İngiltere arasında oynanacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası ise uzmanları endişelendiriyor. Dünyaca ünlü Wembley Stadı’nda, yaklaşık 65 bin seyirci önünde oynanacak olan final müsabakası dışında, stadyumun çevresinde de çok sayıda etkinlik planlanıyor. İngiltere’de hükümet, koronavirüsün Delta varyantının hızla yayılmasına rağmen nerede ise tüm önlemleri kaldırmış durumda.

Ülkede yapılan bir araştırmaya göre pandemi döneminde ilk defa koronavirüse yakalanan erkeklerin sayısı son dönemde kadınları geçti. Uzmanlar bunun, Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle erkeklerin kadınlara göre çok daha fazla oranda stadyumlarda, taraftar bölgelerinde ve birahanelerde bir araya gelerek maç izlemesi ile ilgili olduğunu düşünüyor.

İngiltere'nin 7 Temmuz'da Danimarka'yı yendiği yarı final karşılaşmasından sonra başkent Londra'da kutlama yapan taraftarlar

İngiltere’nin 7 Temmuz’da Danimarka’yı yendiği yarı final karşılaşmasından sonra başkent Londra’da kutlama yapan taraftarlar

Von der Leyen: Sözümüzü tuttuk

Bu arada Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen bugün itibarı ile Birlik içindeki aşı dağıtımında 500 milyon doz rakamına ulaşılacağını bidirerek, “AB sözünü tuttu” dedi. 500 milyon doz aşı, aynı zamanda Birlik ülkelerindeki nüfusun yüzde 70’ine yetecek kadar aşının tedarik edildiği anlamına geliyor.

Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen

Ancak daha önce, aşı kampanyasının başarılı olması için nüfusun yüzde 70’inin aşılanması gerektiğine dair teoriler muhtemelen geçerliliğini kaybedecek. Uzmanlar Delta varyantının yayılması sebebiyle, koronavirüs pandemisinin kırılması için çok daha yüksek oranda kişinin aşılanmasının şart olabileceğini ifade ediyor. Fransız hükümetinin bilimsel danışma kuruluna göre, salgını bitirebilmek için nüfusun yüzde 95’inin aşılanması gerekiyor.

Almanya’da ise Robert Koch Enstitüsü‘nün (RKI), konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamaya göre ise, 12-59 yaş aralığındaki kişilerin yüzde 85’i, 60 yaşın üstündeki kişilerin ise yüzde 90’ı aşılanmalı.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.