enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Yunanistan’ın AİHM kararlarını uygulamamasını eleştirdi

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Yunanistan’ın AİHM kararlarını uygulamamasını eleştirdi
08.12.2024
A+
A-

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi,  3-5 Aralık 2024 tarihlerinde Fransa’nın Strazburg şehrinde yaptığı toplantıda, Batı Trakya Türk toplumunun örgütlenme özgürlüğünün Yunanistan tarafından ihlal edilmesi ile ilgili Bekir Usta ve Diğerleri Dava Grubu’nu inceledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi 5 Aralık’ta aldığı kararla, demokratik bir devlette örgütlenme özgürlüğünün temel önemini bir kez daha yineleyerek, İskeçe Türk Birliği, Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ve Meriç İli Azınlık Gençleri Derneği ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının Yunanistan tarafından yaklaşık 16 yılı aşkın bir süredir uygulanmamasını eleştirdi.

Bu dava grubunda hem bireysel hem de genel tedbirlere ilişkin her türlü ilerlemenin Yunanistan tarafından kurulan Uzmanlar Komisyonu’nun çalışmalarına bağlı olduğunu hatırlatan Bakanlar Komitesi, yetkili makamları başvuru sahibi derneklerle istişare süreci de dahil olmak üzere Uzmanlar Komisyonu’nun çalışmalarındaki gelişmeler hakkında kendisini düzenli olarak bilgilendirmeye davet etti.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Yunan makamlarını önerilen her türlü tedbirin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile uyumlu olmasını sağlamak üzere Avrupa Konseyi’nin söz konusu alandaki yardım ve uzmanlığından tam olarak yararlanmaya teşvik ederek, kaydedilen ilerlemeyi gözden geçirmek üzere Bekir Usta ve Diğerleri Dava Grubu’nu incelemeye Haziran 2025’teki toplantısında devam etme kararı aldı.

Önümüzde Gideceğimiz Daha Uzun Bir Yol Var” - Birlik Gazetesi

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTH) Başkanı Halit Habip Oğlu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemiz, daha önce de ifade ettiğimiz üzere Bekir Usta ve Diğerleri Dava Grubu ile ilgili AİHM kararlarının uygulanmasını daha da geciktirmek ve Bakanlar Komitesi’ni oyalamak için bilinçli şekilde Uzmanlar Komisyonu’nu kurdu ve şimdi bunu bir araç olarak kullanıyor. Kaldı ki Uzmanlar Komisyonu’nun Bakanlar Komitesi’ne sunduğu yol haritasında bahse konu AİHM kararlarının uygulanmasından bahsedilmiyor. Yargıtay’ın kararlarında da gördüğümüz gibi ülkemiz bu dava grubundaki üç kararı da hiçbir şekilde uygulamak niyetinde değil ve sürekli zamana oynuyor. AİHM kararlarının üzerinden 16 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen İskeçe Türk Birliği’mizin resmi tüzel kişiliği hala iade edilmiş, diğer iki derneğimiz de ulusal mahkemelerce hala kaydedilmiş değil! Uzmanlar Komisyonu’nun çalışmaları hakkında gelişmeleri yakından takip etmeye ve Bakanlar Komitesi’ni bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bakanlar Komitesi’ne Sözleşme’den doğan yükümlüklerini hiçe sayan ülkemize karşı bir an önce ihlal prosedürü başlatması çağrımızı bu vesileyle bir kez daha yineliyoruz.” dedi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin ilgili kararına https://www.coe.int/en/web/cm/-/1514th-human-rights-meeting-of-the-ministers-deputies-3-5-december-2024 linkinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.