enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:19 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler

AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
05.02.2026
A+
A-

* Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, resmi gündemi rekabetçilik olan ancak arka planda kurum içi gerilimleri ve çalışma yöntemlerini ele almayı hedefleyen bir toplantı için komiserleri bir araya getiriyor.

* İşte detayı!…

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

BELÇİKA (Leuven), 5 ŞUBAT 2026 – TÜHA /TÜRKUAZ Euronews Türkçe'nin yayını durduruldu | Yurtseverİnternational News Agency’n EuroNews’e dayandırdığı haberinde, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, resmi olarak rekabetçilik konusuna odaklanan ancak aynı zamanda Komisyon içindeki gerilimleri hafifletmeyi amaçlayan bir toplantı için Avrupa Komiserlerinden oluşan ekibini topluyor.

Euronews’e konuşan çok sayıda yetkili, toplantının görünen gündeminin ötesindeki bu stratejik amaca dikkat çekti.

Komisyonun resmi takvimine göre von der Leyen, bugün Belçika’nın Leuven kentinde rekabetçilik üzerine düzenlenecek bir kolej seminerine başkanlık edecek.

IMF Başkanı Georgieva: Merkez bankası dijital para birimleri için evrensel bir çerçeve yok

(IMF) Başkanı Kristalina Georgieva

Toplantıda Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva da yer alacak.

Düzenlenen seminer, Avrupa Birliği’nin ekonomiyi canlandırma ve Avrupa Merkez Bankası’nın eski Başkanı Mario Draghi tarafından hazırlanan rekabet raporunun uygulanmasını hızlandırma girişiminin bir parçası olarak görülüyor.

Bu çalışma, 12 Şubat’ta Draghi ve AB pazarı üzerine hazırlanan bir başka planın yazarı olan İtalya’nın eski Başbakanı Enrico Letta’nın katılımıyla gerçekleştirilecek olan liderler oturumuna da katkı sağlayacak.

Ekonomi gündeminin yanı sıra, iki farklı yetkili toplantının Komisyonun çalışma yöntemlerini de ele alacağını belirtti. Özellikle yasama dosyalarının üst düzey yetkililere sürekli geç sunulmasının yarattığı rahatsızlık, toplantının ana tartışma konularından biri olacak.

Bir yetkili, bu oturumun komiserler arasındaki sıkıntıların açıkça konuşulması için bir zemin oluşturduğunu belirterek durumu şu ifadelerle tanımladı: “Bu toplantı, komiserler arasındaki hayal kırıklıklarını dile getirmek için bir fırsat niteliği taşıyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.