enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrasya Tüneli’nden 64,5 milyon araç geçti

Avrasya Tüneli’nden 64,5 milyon araç geçti
08.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Asya ve Avrupa’yı İstanbul Boğazı’nın altından birleştiren Avrasya Tüneli’ni 4,1 milyon sürücü, 64,5 milyon kez kullandı. Tünel, ülke ekonomisine 6 milyar lira katkı sağladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Avrasya Tüneli’nin 4 yılda 4,1 milyon sürücü tarafından 64,5 milyon kez kullanıldığını açıkladı.

6 milyar lira katkı sağladı

Buna göre Avrasya Tüneli’nin, İstanbul’un kronikleşen trafik sorununda rahatlatıcı payı büyük. Ülke ekonomisine katkısı ise 6 milyar lira.

152 bin ton yakıt tasarrufu

Kozyatağı ile Bakırköy hattı arasındaki hesaplamalara göre, sürücüler 111 milyon saat zamandan, 152 bin ton da yakıttan tasarruf etti. 64 bin ton emisyon azalımı sağlandı.

Asya ile Avrupa’yı deniz altından birbirine bağlayan tünelden, 2017’de günde 42 bin 34, 2018’de 48 bin 99, 2019’da ise 49 bin 37 araç geçti.

Salgın’da Avrasya’dan geçişler düştü

Salgın sürecinde ise araç geçişinde azalma görüldü. 2020 yılında günde 34 bin 147 araç tüneli kullandı.

Avrasya Tüneli dünyadaki benzer projelerin kapasitesine 3 yılda ulaştı. 2016 yılında hizmete giren tünel, İstanbul Boğazı’dan geçişlerin yüzde 12’sinde kullanıldı. Bu oran yüzde 15’e yükseldiğinde tünel yüzde 100 kapasiteye ulaşacak. Garanti sayılarını geçerek devlete gelir kazandırır duruma gelecek.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.