enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aşı üreticileri Omicron varyantına karşı harekete geçti

Aşı üreticileri Omicron varyantına karşı harekete geçti
30.11.2021
A+
A-

BERLİN-TÜHA HABER / Bilim insanları ve sağlık yetkilileri, ilk kez Güney Afrika’da tespit edilen Omicron varyantının dünyaya kolayca yayılabileceği konusunda uyarırken, aşı şirketleri varyanta karşı çalışmalara başladı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, İlk olarak Güney Afrika`da tespit edilen bir koronavirüs varyantı, şimdi İsrail, Almanya, Belçika ve Kanada dahil olmak üzere diğer birçok ülkeye yayıldı. Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika`da bir dizi seyahat kısıtlaması yeniden başlatıldı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüsün (COVID-19) Omicron varyantının, daha hızlı yayıldığına ve Delta dahil olmak üzere COVID-19’un diğer varyantlarına kıyasla daha şiddetli hastalığa neden olduğuna dair net bir kanıt olmadığını bildirdi.

Mevcut koronavirüs aşılarının yeni varyanta karşı ne kadar etkili olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Moderna’nın Baş Sağlık Görevlisi Paul Burton, “Mevcut aşının önümüzdeki birkaç hafta içinde koruma sağlama yeteneğini bilmeliyiz. Yepyeni bir aşı yapmamız gerekiyorsa, bunun gerçekten büyük miktarlarda bulunabilmesi için 2022’nin başlarında güncellenmiş aşıyı üretebiliriz” dedi .

İki hafta içinde belli olacak

Pfizer, Omicron’un mevcut aşısına dirençli olduğu tespit edilirse COVID-19 aşısının güncellenmiş bir versiyonunu 100 gün içinde üretip dağıtabileceğini söyledi.

Bir şirket sözcüsü Reuters’e verdiği demeçte, şirketin, varyantın mevcut aşısına dirençli olup olmadığını iki hafta içinde öğrenmeyi beklediğini söyledi.

Şirketten yapılan açıklamada, “Pfizer ve BioNTech, mRNA aşısını altı hafta içinde adapte edebilmek ve bir kaçış varyantı durumunda ilk partileri 100 gün içinde gönderebilmek için aylar önce harekete geçti” dedi.

Johnson & Johnson, aşısının Omicron varyantına karşı etkinliğini test etmeye başladı.

AstraZeneca, Oxford/AstraZeneca aşısının yeni varyanta karşı nasıl performans gösterdiğine dair gerçek dünya verilerini toplamak için varyantın tanımlandığı Botsvana ve Eswatini’de halihazırda araştırmalar yürüttüğünü söyledi.

EK Kaynaklar * Sciencealert

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.