enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aşı olmak isteyenlerin sayısı en fazla İngiltere’de, en az Fransa’da

Aşı olmak isteyenlerin sayısı en fazla İngiltere’de, en az Fransa’da
18.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Araştırma şirketi YouGov tarafından yapılan ankete göre, insanlar Covid-19 salgınından kurtulmak için biran önce aşı olmak istese de özellikle Çin veya Rusya’da geliştirilen aşılara karşı güvensizler.

YouGov dünya çapında yaklaşık 19 bin kişinin katılımıyla yaptığı ankette, aşıya karşı tutumlar üzerine tespitte bulunuyor.

En fazla aşı olmak isteyen İngiliz vatandaşları ve Danimarkalılar

Çalışma sonucunda, Covid-19 aşısı kendilerine sunulduğunda vurulmaya en istekli olanların İngiliz vatandaşları ve Danimarkalılar olduğu, Fransız ve Polonyalıların ise tereddütte oldukları ortaya çıktı.

İngiltere’de katılımcıların yüzde 73’ü aşı olacaklarını söylerken, Danimarka’da ise bu oran yüzde 70 olarak kayda geçti.

Fransa’da ankete katılanların yüzde 48’i aşıya hayır diyor

Ancak Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ankete katılanların yarısından azı, aşıya istekli olduklarını söyledi. Bu oranın temmuz ayından bu yana değişmediği görüldü.

Ayrıca Polonya’da ankete katılanların yüzde 37’si Fransa’da ise yüzde 48’i teklif edilirse aşıya hayır diyeceklerini belirtti.

Büyük bir kısım aşı olmadan önce güvenli olup olmadığını görmek istiyor

Öte yandan anket sonucunda birçok ülkede büyük bir azınlığın Covid-19 aşısını hemen olmak istemedikleri tespit edildi. Ankete katılanlar, önce beklemek ve aşıların güvenli olup olmadığını görmek niyetinde olduklarını söyledi.

YouGov anketinde, aşıya güvenin hükümetlerin yıl boyunca süren koronavirüs pandemisinde enfeksiyon oranını azaltma çabalarında kilit bir faktör olacağının altı çizildi.

Daha önce yapılan araştırmalarda da ‘komplo teorilerinin ve yanlış bilginin aşıya karşı güvensizliği beslediğini’ ortaya koymuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Ocak 2021]
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.