enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:03 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:44 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi…
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:41 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:19 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:18 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:17 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:16 Türk zırhlıları Almanya’da
00:12 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
00:01 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
17:15 Bir Terk Etme Hikayesi
11:19 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
10:27 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
06:39 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:52 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aralık enflasyonunda yüzde 14,6’lık artış

Aralık enflasyonunda yüzde 14,6’lık artış
06.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / TÜİK verilerine göre Aralık ayı enflasyonu bir önceki yıla göre yüzde 14,6 oranında arttı. Yıllık bazda en fazla artış çeşitli mal ve hizmetler, ulaştırma ve gıda ve alkolsüz içeceklerde gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 14,60 arttı. Artış, on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 12,28 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın Aralık ayına göre en büyük artış, sırasıyla yüzde 28,12 ile çeşitli mal ve hizmetler, yüzde 21,12 ile ulaştırma ve yüzde 20,61 ile gıda ve alkolsüz içeceklerde kaydedildi. Ev eşyasında 18,04, sağlık harcamalarında da 16,67’lik artış oldu.

Yıllık düşüş gösteren tek grup yüzde 0,32 ile giyim ve ayakkabı olurken fiyat artışlarından en az yüzde 0,65 ile alkollü içecekler ve tütün, yüzde 5,73 ile haberleşme ve yüzde 6,84 ile eğitim etkilendi.

Aylık bazda en fazla artış ev eşyasında

Kasım 2020’ye göre yapılan hesaplamalarda ise fiyatlarda en fazla artış ana harcama grupları itibarıyla yüzde 3,46 ile ev eşyası, yüzde 2,64 ile ulaştırma ve yüzde 2,53 ile gıda ve alkolsüz içeceklerde yaşandı. Aylık bazda fiyatlarda en fazla düşüş yüzde 3,18 ile giyim ve ayakkabıda oldu. Kasım’a göre azalış gösteren diğer ana gruplar, yüzde 0,58 ile çeşitli mal ve hizmetler, yüzde 0,03 ile eğitim ve yüzde 0,01 ile alkollü içecekler ve tütün olarak kaydedildi.

TÜİK verilerine göre Aralık 2020’de, endekste kapsanan 418 maddeden 98 maddenin ortalama fiyatında düşüş gerçekleşirken 36 maddenin ortalama fiyatında değişim olmadı. 284 maddenin ortalama fiyatında ise artış gerçekleşti.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ocak 2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.