enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:29 ABD ve Suriye Dışişleri Bakanları kimyasal silahlar, yaptırımlar ve ‘İran’ın müdahalesini’ görüştü
23:11 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
22:56 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, eski belediye başkanı Tunç Soyer tutuklandı.
21:48 Artan yangın riski nedeniyle Adıyaman’da ormanlara giriş ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.
21:17 Gazeteci-yazar Nihat Genç, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti
13:12 Kocaelispor’un yeni transferi Haidara, Mali asıllı Fransız futbolcu…
12:54 TBMM’de zehirlenme şüphesiyle 100’ü aşkın kişi, ishal, kusma ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye başvurdu.
12:38 Trump: “Hiçbir ilerleme yok, memnun değilim”
11:55 Eskişehir’de İstiklal Mahallesi Muhtarlığı’nca, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ekmek dağıtılıyor!
10:35 Emekli aylıklarını 16 bin 881 TL’ye çıkaran teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
10:16 Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır’ı ziyaretinde ‘ittifak’ a yeşil ışık
09:50 Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden işçileri, alana tabutla gelerek işçi zammına ve hükümete tepki gösterdi
09:30 Menopozla ilgili merak edilenler Menopozu Konuşuyoruz’da
07:16 İtalya, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına 500 bin iş vizesi verecek
07:02 Fransa ve İsviçre’de nükleer santraller aşırı sıcak nedeniyle vites düşürdü
23:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, doğurganlık hızındaki düşüş ile yaşlanan nüfusa dikkati çekti
23:17 Hafta sonu hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
23:03 MİT Başkanı Kalın’dan Hakkâri, Yüksekova ve Çukurca’ya ziyaret
22:57 Bakan Yumaklı: Lütfen dışarıda ateş yakmayın
21:36 Başkent Ankara’da 17. Türkiye Gitar Buluşması!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Apple Konferansı’nda Yeni İşlemci ve Bilgisayar Beklentisi

Apple Konferansı’nda Yeni İşlemci ve Bilgisayar Beklentisi
23.06.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Amerikan teknoloji devi Apple’ın her yıl düzenlediği ve yeni yazılımlarıyla işletim sistemlerini tanıttığı Dünya Geliştiriciler Konferansı başlıyor.

Şirketin son 15 yıldır bilgisayarlarda kullandığı Intel’e ait işlemcilerle yollarını ayırdığını açıklaması bekleniyor. Apple’ın kendi tasarladığı işlemcinin kullanıldığı yeni bir bilgisayar modelini tanıtması da olası.

Dünya Geliştiriciler Konferansı, Apple kullanıcılarının cep telefonu modellerini eskisi kadar sık değiştirmedikleri için Apple’ın uygulama mağazası üzerinden sunulan ücretli hizmetlerin şirket gelirlerinin önemli bir kısmını oluşturduğu döneme denk geliyor. Ücretli uygulamalardan elde edilen gelirin yüzde 15 ile 30’u Apple’a kalıyor.

Apple, uygulama satışlarından aldığı bu pay ve uyguladığı katı inceleme süreci sebebiyle son dönemde ABD ve Avrupa’da, rekabet kurallarına uyup uymadığının belirlenmesi amacıyla aleyhinde açılan soruşturmaların hedefinde.

Apple CEO'su Tim Cook 2019'daki konferansta
Apple CEO’su Tim Cook 2019’daki konferansta

Şirketin hayata geçireceği yeni işletim sistemleri, yeni yapay zeka araçları ve arttırılmış gerçeklik araçları gibi teknolojik yenilikler tanıtılacağı yazılım konferansı bu yıl Corona virüsü salgını sebebiyle internet üzerinden yapılıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Haziran 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.