enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Antalya’da ilçe müftülüğü, Kur’an kursu ve gençlik merkezi dualarla açıldı

Antalya’da ilçe müftülüğü, Kur’an kursu ve gençlik merkezi dualarla açıldı
16.11.2023
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Antalya’da yapımı tamamlanan Muratpaşa İlçe Müftülüğü, Ahmet Hamdi Akseki Kur’an Kursu ve Diyanet Gençlik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Muratpaşa İlçe Müftülüğü Hizmet Binası’nın açılışında konuşan Başkan Erbaş, müftülüklerin topluma Kur’an ve sünnet çizgisinde din hizmeti ve din eğitimi götürme noktasında yaptığı çalışmaların önemine işaret etti.

Başkan Erbaş, Antalya’nın üç Diyanet İşleri Başkanı çıkarmış bir şehir olduğunu belirterek, “Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı çıkarmış, Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır gibi çok önemli bir tefsir alimini ve bugün üniversitesiyle, ilahiyat fakültesiyle, çok önemli bir ilmi birikime sahip olan bir şehrimiz.” dedi.

Daha sonra Ahmet Hamdi Akseki Kur’an Kursu ve Diyanet Gençlik Merkezi’nin Açılış Töreni’ne geçen Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, açılışların en hayırlısında olduklarını belirterek, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen öğretenlerinizdir.’ buyuruyor. Bu mekanda çocuklarımız dört, beş, altı yaşındaki çocuklarımız Elif’i, Be’yi, Te’yi öğrenecekler. En azından harfleri tanıma seviyesinde de olsa.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) çocukları çok sevdiğini dile getirerek, “Çocuklar en büyük sermayemiz, gençler en büyük zenginliğimiz. İşte bu mekanda hem çocuklarımıza hem gençlerimize hizmet edeceğiz inşallah.” diye konuştu.

“Kur’an kurslarımızda 1 milyon çocuğumuzu eğittik”

Kur’an kursundaki öğretmenlerin tamamının kadın öğretmenlerden olduğunu aktaran Başkan Erbaş, “Anne şefkatiyle, abla şefkatiyle, onlara yaklaşıyorlar ve geleceğe hazırlıyorlar. On sene önce bizim 4-6 yaş sınıfına devam eden çocuklarımız şimdi ülkemizin gençleri oldu. Demek ki 1 milyon civarında gencimiz 4-6 yaş Kur’an kurslarımızda eğitim alarak, sevgi, saygı nedir? Allah, Peygamber, Kur’an, vatan, devlet, ezan, bayrak sevgisi, doğruluk, dürüstlük, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) insanlığa kazandırdığı değerler nedir? Bunları öğrettik çocuklarımıza.” ifadelerine yer verdi.

Açılışlara, Törene, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sedide Akbulut, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü ile İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya da katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.