enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Anlaşmasız Brexit Kaygıları Artıyor

Anlaşmasız Brexit Kaygıları Artıyor
10.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yıl sonu gelmeden ülkesinin Avrupa Birliği’nden ticaret anlaşması olmadan çıkmasını engellemek için son bir girişimde bulunmak üzere Brüksel’e gidiyor. Johnson’un Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile akşam yemeğinde biraraya gelmesi bekleniyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, beş yıldır süren Brexit krizinin ticaret anlaşması olmadan sonuçlanacağı korkularının arttığı bu ortamda Johnson ve von der Leyen’in yapacakları görüşme, çıkmaza giren ticaret müzakerelerini çözüme kavuşturma fırsatı olarak algılanıyor.

İngiliz hükümetinden bir kaynak ise AB Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier’in görüşleriyle aynı doğrultuda konuşarak anlaşmaya varmanın mümkün olmayabileceğini söyledi. İrlanda da anlaşma yapılması konusunda kötümser olduğunun sinyalini verdi.

Johnson hükümetinden Michael Gove, Times Radyo’ya verdiği demeçte, “AB harekete geçmeli” dedi.

Gove, anlaşmaya varma şansının ne olduğu konusunda görüş bildirmeyi reddetse de liderler arasında yapılan bire bir görüşmelerin ciddi bir ilerlemeyle sonuçlanabileceğini kaydetti.

Gove, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Bir çözüm yolu bulduğunuz durumlar, genellikle iki siyasi liderin masada karşılıklı teke tek oturduğu zamanlardır” şeklinde konuştu.

İngiltere’nin 31 Aralık’ta AB’den ticaret anlaşması olmadan ayrılması, sınırlarda karışıklıklar yaşanması, mali piyasaların şoka girmesi, Corona virüsü pandemisinin ağır ekonomik maliyetiyle karşı karşıya olan dünyada Avrupa ve ötesinde arz zincirlerinin sekteye uğramasına neden olabilir.

Geçen haftanın sonunda erişilen son iki buçuk yılın en yüksek seviyesinden yüzde 1 oranında aşağıda bulunan İngiliz sterlini, dolar karşısında üç gündür değer kaybetmesinin ardından dün 1,3369 seviyesindeydi.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.