enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
07:39 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
07:34 Rusya’da bilime ve akla yatırım
07:20 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
07:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
07:16 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
06:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
06:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Anket: Merkel’e destek azaldı

Anket: Merkel’e destek azaldı
05.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da yapılan bir anket, Başbakan Merkel’e yönelik kamuoyu desteğinin neredeyse son 1 yılın en düşük seviyesine gerilediğini ortaya koydu. 

Almanya’da kamu yayıncılık kuruluşu ARD tarafından Infratest dimap araştırma şirketine yaptırılan “Deutschlandtrend” adlı ankete göre, iktidarın korona döneminde gösterdiği performans hükümete verilen kamuoyunu desteğinde düşüşe neden oldu.

Ankete katılanların yüzde 50’si hükümetin çalışmalarından memnun olduğunu ifade etti. Bu, pandeminin başından beri kaydedilen en düşük oran oldu. Hükümetin çalışmalarından memnuniyet oranı, Şubat’ta yüzde 55’ti.

Yapılan anket, Başbakan Angela Merkel’e yönelik kamuoyu desteğininse Şubat ayına kıyasla 5 puan düşerek yüzde 64’e gerilediğine işaret etti. Bu da Nisan 2020’den beri kaydedilen en düşük oran oldu.

Hükümetin Merkel’den sonra en popüler ikinci ismi Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) başbakan adayı Olaf Scholz oldu. Maliye Bakanı Scholz’a destek geçen aya kıyasla 2 puan artarak yüzde 48’e yükseldi.

[TÜHA Haber Ajansı, DW, 05 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.