enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Anket: Dört AB ülkesinde halk silah ihracatını eleştiriyor

Anket: Dört AB ülkesinde halk silah ihracatını eleştiriyor
06.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya’da yapılan bir ankette, halkın çoğu silah ihracatı için verilen onaylarda, hükümetlerin etik ve ahlaki değerleri dikkate almadığı görüşünü bildirdi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / JD,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa’nın dört ülkesinde yapılan bir anket halkın büyük bölümünün, kendi hükümetlerinin silah ve askeri teçhizat ihracatı siyasetini onaylamadığını ortaya koydu. Kamuoyu araştırma şirketi YouGov tarafından yapılan ankete göre, silah ihracatında ahlaki ve etik temel değerlere yeterince uyulmadığını düşünenlerin oranı Almanya’da yüzde 60, Fransa’da yüzde 53, İspanya’da yüzde 61 ve İtalya’da yüzde 65 olarak tespit edildi.

Çevre örgütü Greenpeace tarafından 15-19 Nisan tarihleri arasında Avrupa Birliği’ndeki (AB) en önemli silah ihracatçıları olan dört ülkede yaptırılan ankete toplam 5 bin 214 kişi katıldı. Ankette katılımcılara “Silah ihracatları için verilen onaylarda etik ve ahlaki temel değerlere yeterinde dikkat edildiğini düşünüyor musunuz?” sorusu yöneltildi.

Fransız askeri bütçenin düşürülmesine karşı

Sonuçları toplumun genelini temsil eden ankette, devletlerin savunma harcamaları konusunda ise ülkeler arasında farklılıklar bulunduğu belirlendi. Fransa’da ankete katılanların yüzde 40’ı koronavirüs pandemisi veya bundan bağımsız olarak askeri bütçenin azaltılması gerektiği görüşünü bildirdi. Ancak Fransızların çoğu askeri bütçenin azaltılmasına karşı çıkarak, bunun artırılmasını istedi veya fikrinin olmadığını belirtti.

Almanya’da ise ankete katılanların yüzde 63’ü savunma harcamalarının azaltılmasını isterken, İspanya’da bu oran yüzde 70, İtalya’da ise yüzde 79 olarak tespit edildi.

Çevre örgütü Greenpeace’in silahsızlanma uzmanı Alexander Lurz, anketin sonuçlarını “Bu ülkede olduğu gibi komşu ülkelerde de çoğunluk, mevcut silah ihracatı siyasetini ahlaki bulmuyor. Silah endüstrisi ve iktidardakiler ahlakın olmadığı bir ortamda kendilerini halktan yalıttılar” sözleriyle değerlendirdi. Almanya, Fransa ve İspanya’nın savaş jeti projesi FCAS gibi ortak savunma iş birliklerine işaret eden Lurz, bu ankete katılan ülkelerin vatandaşlarının, ileride bu sistemin diktatörlere, insan haklarını ihlal edenlere veya savaşan devletlere satılması halinde, buna karşı çıkacağını ifade etti.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.