enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:47 Tugay: Uğur Mumcu’nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
20:05 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:47 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
06:07 İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek; Türkiye ve Marmara için örnek model
00:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
00:05 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:48 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:23 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:49 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:06 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:20 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
00:32 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:19 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:51 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Anket: Almanya’da cinsiyet eşitliği sağlanamadı

Anket: Almanya’da cinsiyet eşitliği sağlanamadı
06.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da yapılan bir ankete göre kadınlar cinsiyet eşitliğinin sağlanması için daha çok yol alınması gerektiğini düşünüyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (KNA, dpa/SSB, TY)’ye dayandırdığı habere göre, Alman Katolik Kadınlar Birliği (KFD) tarafından yaptırılan anket, Almanya’da kadınların cinsiyet eşitliğinin sağlanmaktan çok uzakta olduğunu düşündüğünü ortaya koydu.

Allensbach kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan ankete katılan kadınların dörtte üçü cinsiyet eşitliği konusunda hala çok yol alınması gerektiği görüşünde. Ankete katılan kadınların yüzde 22’si ise cinsiyet eşitliğinin sağlandığı kanısında.

KFD temsilcisi Mechthild Heil “Almanya gibi demokratik bir ülkede kadınların 1949 yılından bu yana eşit haklara sahip olmalarına rağmen 2021’de hala eşit hissetmiyor olmaları bir yoksulluk göstergesidir” dedi.

Çoğunluk eşit işe eşit ücret istiyor

Mechthild Heil - Katholische Frauengemeinschaft Deutschlands

KFD temsilcisi Mechthild Heil

Ankete katılanların yüzde 86’sı eşit işe eşit ücreti savundu. Ankete katılanların yüzde 84’ü kadına karşı şiddetle mücadele edilmesi gerektiğini belirtirken, yüzde 80’i ise cinsel tacize karşı daha sert tedbirler alınması gerektiğini kaydetti.

Ankete katılan kadınların dörtte üçü ilerleyen yaşlarda kadınların yoksullaşması ile mücadele edilmesi gerektiğini belirtirken, mesela çocuk büyütmeye ayırdıkları zamanın emeklilik sürecinde daha fazla tanınmasını istedi.

Kadınların yarısı kadınlar için daha iyi kariyer fırsatları yaratılması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Ancak ankette büyük şirketlerin yönetimlerine kadın kotası getirilmesine destek yüzde 29 seviyesinde kaldı. Katılımcıların yüzde 19’u cinsiyete duyarlı dil kullanımının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Öte yandan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Federal Aile Bakanı Franziska Giffey, cinsiyet eşitliğine vurgu yaparak “Biz kadın ve erkeğin cinsiyet eşitliğine sahip olduğu, cinsiyetten bağımsız bir şekilde fırsat eşitliği olan ve her insanın kendi hayatını belirleyebildiği bir toplumda yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.