enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
18:46 Kocaeli Kartepe’de Lezzet ve Kültürün Buluşması: Gastronomi Festivali Coşkusu Başladı
08:42 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’na düşen İsrail’in İran saldırısı..
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara’dan Doğu Akdeniz’de yeni manevra: Türkiye geri adım atmayacak

Ankara’dan Doğu Akdeniz’de yeni manevra: Türkiye geri adım atmayacak
30.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye, 29 Ağustos’tan başlamak üzere Doğu Akdeniz’de iki hafta süreli bir Navtex yayınladı.

Mustafa Kemal ATATÜRKAnkara’nın cuma akşamı yaptığı ve 11 Eylül’de sona erecek Denizcilik Bilgilendirme İlanı (Navtex) çerçevesinde Doğu Akdeniz’de, Kıbrıs’ın kuzeybatısında, Anamur açıklarında atış eğitimi yapılacak.

Türk donanmasının yapacağı askeri tatbikat açıklaması, AB’nin Yunanistan’la artan gerginlik nedeniyle Ankara’ya karşı yaptırım sinyali vermesinden hemen ardından geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Türkiye geri adım atmayacak

Bu arada Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginliğin ardından Berlin’de toplanan Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısında Türkiye’ye karşı yaptırım sinyali verilmesine Ankara’dan ‘hakkaniyetli olun’ tepki geldi.

Fuat Oktay'dan net mesaj: Yunanistan'ın bu isteği savaş sebebidir!Avrupa Birliği’ne seslenen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “(AB’den) Hakkaniyet bekliyoruz. Bu hakkaniyet çerçevesinde de Türkiye’nin geri adım atmasını kimse beklemesin.” dedi.

“(Doğu Akdeniz) Ne pahasına olursa olsun Türkiye haklarını koruyacaktır. Kıbrıs’ta ve karasuları çerçevesindeki yine Kıbrıs Türkü’nün haklarını koruyacaktır. Aynı şekilde Doğu Akdeniz’in her bir metrekaresinde, o suyun her bir metreküpünde haklarını koruyacaktır.” diyen Oktay, şöyle konuştu:

“(Yunanistan’ın karasularını 12 mile çıkarmak istemesi) Ege’den aşağıya senin gemilerin, turistsen teknelerin, balıkçıysan balıkçı teknelerin, ticaret yapıyorsan buradan Karadeniz’den geçen, Marmara’dan geçen gemilerin açık denizlere inemeyecek demek. Bunu kabul etmemizi mi bekliyorsunuz? Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak?

Bizim Avrupa’ya söylediğimiz şu, Doğu Akdeniz de dahil olmak üzere Egeler de dahil olmak üzere Türkiye haklarından kesinlikle vazgeçmez ve geçmeyecektir.”

“Avrupa Birliği, Türkiye’nin lehine olan hiçbir konuda yanımızda olmadı”

Avrupa’nın Türkiye’nin lehine olan konularda, yanında durmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Brüksel’e tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Ne yazık ki Avrupa’nın Türkiye’nin lehine olan, Türk insanının lehine olan, bizim çıkarlarımıza olan hiçbir konuda yanımızda olmayı bırakın tepki vermediğini pek hatırlamıyoruz.

(Yunanistan’ın Sevilla haritası) Biz bu haritayı da bu haritayı aklından geçirenleri de kusura bakmasınlar yırtıp atarız, gerektiğinde ezer geçeriz.

Şimdi baktığınızda karada yırttığımız o (Sevr anlaşmasıyla çizilen) haritayı şimdi denizlerde bize çizmeye çalışan bir yapı ve buna alet olan bir Avrupa Birliği. Bunun için yine bir araç olarak kullandıkları, alet olarak kullandıkları bir Yunanistan ve Rum Kesimi.

Doğu Akdeniz’de nelerin olduğu konusuna biz bizim çıkarlarımız açısından bakıyoruz. Doğu Akdeniz’de bizim karasularımız vardır. Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığımız vardır ve Doğu Akdeniz’de bizim şu anda Libya ile imzaladığımız münhasır ekonomik bölge anlaşmamız vardır.

Milletimiz söz konusu bağımsızlık olduğu zaman, istiklali olduğu zaman, özgürlüğü olduğu zaman hiçbir şey dinlemez. Bedel ödemekmiş, şuymuş, buymuş umurunda bile olmaz.

Doğu Akdeniz’de biz kendi kıta sahanlığımızda normal kendi ekonomik faaliyetlerimizi yürütebiliriz. Kendi ekonomik faaliyetimizi yürütüyoruz. Bir İngiltere, bir Fransa, bir İtalya, bir Amerika, bir Rusya, bir Çin, bir başka ülke, kendi kıta sahanlığında kendi faaliyetlerini yürüttüğü zaman hiçbir ses çıkmıyor da Türkiye kendi kıta sahanlığında Doğu Akdeniz’de kendi gemisiyle kendi kaynaklarını araştırdığında niye kıyamet kopar, anlaşılır gibi değil.”

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.