enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara ve Atina arasında Navtex gerilimi

Ankara ve Atina arasında Navtex gerilimi
05.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan’ın Cumartesi günü yayımladığı 2 yeni Navtex’in ardından Türkiye de daha önce ilan ettiği Navtex’leri yeniledi. Gelişmelerin ardından Oruç Reis’in Antalya Limanı’ndan ayrılarak açıkta demirlediği bildirildi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,DHA)’ya dayandırdığı haberine göre,Yunanistan’ın Türkiye sorumluluk sahasında Navtex (Denizcilere Duyuru) ilan etmesinin ardından Türkiye’nin daha önce ilan ettiği Navtex’leri yeniden yayınladığı bildirildi.

Gelişmenin ardından ikmal ve bakım için bir süre önce Antalya Limanı’na demirleyen ve aralıklarla bakımı yapılan Oruç Reis Sismik Arama Gemisi’nin, dün gece saatlerinde limandan ayrılarak Antalya açıklarına demirlediği bildirildi.

Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı’nın internet sayfasında yapılan açıklamada Yunanistan’ın Navtex ilanları “Türk Navtex servis sahasında yetkisiz istasyon tarafından yayınlanmıştır” denilerek Türkiye tarafından kabul edilmediği belirtildi.

Yavuz gemisi yerinden ayrıldı

Öte yandan Kıbrıs’ın güneybatısında arama faaliyeti yapan Türkiye’ye ait Yavuz sondaj gemisinin bulunduğu pozisyondan ayrıldığı bildirildi. Gemi takip web sitesi MarineTraffic verilerine göre Yavuz kuzeye doğru yol alıyor. Yavuz gemisinin, Kıbrıs yönetiminin izni olmadan bölgede uzun süredir doğalgaz arama faaliyetleri yürütmesi Kıbrıs ve Yunanistan’ın tepkisini çekiyordu.

Teknik toplantı ertelendi

Türkiye ile Yunanistan arasında yarın yapılması planlanan Doğu Akdeniz’deki unsurların emniyetle görev yapmalarına yönelik icra edilecek koordinasyonun teknik detaylarının görüşüleceği toplantının ise ertelendiği bildirildi. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, söz konusu toplantının teknik nedenler dolayısıyla iki ülke tarafından alınan karar kapsamında sonraki günlerde yapılmasına karar verildi. Toplantı NATO Karargahı’nda yapılacaktı.

Diplomasi trafiği

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in 5 Ekim’de Türkiye’yi ziyaret edeceği açıklandı. Stoltenberg’in Pazartesi günü Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve üst düzey diğer hükümet yetkilileriyle temaslarda bulunacağı bildirildi.

NATO’dan yapılan açıklamaya göre Stoltenberg, Salı günü de Atina’ya geçerek Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis ile görüşecek.

İki ülke arasında Ege ve Doğu Akdeniz’de tırmanan askeri gerilim üzerine NATO devreye girmiş ve iki üye ülke arasında askeri teknik heyetlerin katıldığı görüşmeler yürütülmüştü.

İlki 10 Eylül’de Brüksel’deki NATO merkez karargahında yapılan görüşmelerde cuma günü ortak bir güvenlik mekanizması üzerinde anlaşmaya varıldığı bildirilmişti. Mekanizmanın deniz ya da havada olası gerilimlerin yatıştırılması için iki ülke arasında bir acil durum telefon hattı oluşturulmasını da içerdiği kaydedilmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.